Obvestilo

Naj se srce ne ustavi!

Anže Albreht, prostovoljni gasilec, dolnjelogaškega društva, začetnik gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, je ime tega tedna na Valu 202. »Vsaka minuta, ko nam srce ne bije, pomeni deset odstotkov manj možnosti za preživetje po oživljanju. Čisto nepotrebno je, da bi te minute izgubljali v zastojih.«

Spomnimo, na pobudo gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah so gasilci, reševalci in policisti prejšnjo soboto na počivališču Lom, v akciji Reši življenje, razdelili 17 tisoč plastenk vode ter opozarjali na pomen ustreznega ravnanja in pravilnega razvrščanja ob zastojih na avtocesti:  vozniki moramo zaviti čim bližje ograji. Po sredini mora ostati dovolj prostora za gasilski avto.

Anže Albreht pravi, da se od začetka gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah stvari spreminjajo na bolje. Nikoli pa ne bodo idealne.

Kandidata za ime tedna sta bila še Manica K. Musil, pisateljica in ilustratorka, ki te dni razstavlja ilustracije iz svojih prvih štirih slikanic v umetnostni galeriji likovne akademije v mestu Nanjing na Kitajskem, kjer so slikanice tudi izdali, izšle pa bodo še v Pakistanu in Turčiji, in Andres Valdes, igralec, režiser in mojster pantomime, osemdesetletnik, ki je tej umetniški zvrsti posvetil vse življenje, pred dobrimi petdesetimi leti jo je prinesel v Slovenijo in tedanjo Jugoslavijo, ustanovil svoj Studio, pantomimo poučeval tudi na ljubljanski AGRFT in Baletni šoli, s številnimi predstavami pa navduševal domače in tuje občinstvo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Blaž Korenč

Anže Albreht-PGD Dolnji Logatec-skupinska

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja