Obvestilo

Najboljša predstava letošnjega Linhartovega srečanja je Blazinec

S podelitvijo matičkov, priznanj za najboljše gledališke stvaritve pretekle sezone, se je v soboto v Postojni končalo 54. Linhartovo srečanje. Matička za najboljšo predstavo v celoti je prejel KUD Zarja Trnovlje – Celje za predstavo Blazinec avtorja Martina McDonagha v režiji Tomaža Krajnca, so sporočili iz JSKD.

“Predstava KUD Zarja Trnovlje – Celje, Blazinec po besedilni predlogi Martina McDonagha ponuja paleto teatrskih struktur, avtorji pa so svoje talente združili v premišljen gledališki dogodek s trdno strukturo in prepričljivimi odrskimi učinki,” je v utemeljitvi zapisala žirija.

Žirija je poleg matička za najboljšo predstavo v celoti podelila še tri matičke in tri posebna priznanja. Matička za najboljšo režijo predstave Blazinec je prejel Tomaž Krajnc. Za igralsko stvaritev sta bila z matičkom nagrajena Nejc Jezernik za vlogo Michala in Žiga Medvešek za vlogo Ariela v predstavi Blazinec.

Žirija je podelila tudi tri posebna priznanja, in sicer mlajši gledališki skupini KPD Planina Sele z Avstrijske Koroške za glasbeno interpretacijo v uprizoritvi predstave Opera za tri groše avtorja Bertolta Brechta, dramski skupini SKPD F.B. Sedej iz Števerjana za likovno celovitost predstave Aulularia in Živku Beškovniku za vlogo Tupolskega v uprizoritvi Blazinec, so sporočili z JSKD.

Festival gledaliških skupin Slovenije in zamejstva, ki je potekal že 54. po vrsti, v Postojni pa deseto leto zapored, je ob podpori Občine Postojna pripravil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Linhartovo srečanje je osrednja in najpomembnejše gledališka prireditev v organizaciji JSKD. Srečanje predstavlja izbor najkakovostnejših predstav slovenskega ljubiteljskega gledališča in pomeni pregled ljubiteljske gledališke dejavnosti v Sloveniji. Nanj se lahko prijavijo vse slovenske ljubiteljske gledališke skupine, ki delujejo na območju Slovenije, v zamejstvu ali tujini. B. M. K.

Na fotografiji utrinek iz zmagovalne predstave  (Valter Leban)

 

 

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja