Obvestilo

Najboljše novice iz sveta

Slovenija se v Evropskem letu za razvoj 2015 prvič pridružuje projektu “Najboljše novice iz sveta”. S pomočjo več kot 300 prostovoljcev bo jutri v 41 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 12.500 izvodov časopisa skupaj s kefirjem Mlekarne Planika iz Kobarida.
Časopis bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju prikazal, kakšni so učinki mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija sta v letošnjem letu, ki ga je Evropska unija razglasila za Evropsko leto za razvoj in poteka pod sloganom “Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost”, k sodelovanju pritegnila 30 prostovoljskih organizacij, ki so aktivirale prostovoljce v 39 krajih po Sloveniji ter k sodelovanju spodbudila tudi 11 ministrstev in vladnih služb.

Pozitivne informacije o razvojnih temah

Projekt z izvirnim naslovom “World’s Best News” se je razvil na Danskem in je zgleden primer prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V nekaj letih se je razširil in bo v okviru Evropskega leta za razvoj 2015 potekal v že 13 državah EU. Pri nas bo to eden izmed največjih dogodkov v okviru Evropskega leta za razvoj 2015. Z njim želimo posredovati dobre novice o resničnih dosežkih razvojnega sodelovanja, ki jih že desetletje soustvarja tudi Slovenija. Dobro je, da prebivalci Evropske unije vemo, kaj in v kolikšni meri se je v teh državah zaradi razvojne pomoči spremenilo na bolje npr. stopnja vključenosti v izobraževanje, večje pravice žensk, dostop do zdravstva, boljša infrastruktura, pozitivne rešitve na področju gospodarstva, daljše življenje… Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen.

Najboljše novice iz sveta vsebujejo samo pozitivne zgodbe in vabimo vas, da ambasadorji dobrega poročanja postanete tudi vi. (M. Č.)

 

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja