Obvestilo

Najboljši skavti nagrajeni

Pod gesom Točka ne pride sama od sebe se je v Logatcu iztekla že 17. tradicionalna skavtska prireditev Jakec, dnevno-nočni orientacijski izziv, namenjen izvidnikom in vodnicam, popotnikom in popotnicam, ter odraslim skavtom.

Tako v soboto kot v nedeljo smo v Logatcu praktično na vsakem koraku srečevali radovedne  skavte s kompasi in drugimi orientacijskimi pripomočki v rokah. Tekmovanje, ki je bilo sprva samo ekipno, v zadnjih letih pa tudi posamično, je letos pritegnilo okoli 700 skavtinj in skavtov vseh starosti z vseh koncev Slovenije.

Skavti-dvorana-z balkona1JPG   skavti-tocka in jakec  skavtski podmladek-lepa

Jakec je nstal je leta 1997 po vzoru taborniškega nočnega orientacijskega teka, ko je idejni vodja in takratni organizator Marko Gantar s svojo ekipo pripravil eno izmed prvih skavtskih orientacij (za 10 ekip). Ker se dober glas širi v deveto vas, je kmalu za Jakca izvedelo celotno združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Jakec je že od vsega začetka v organizaciji stega Logatec 1.

KOt je za spletni portal Novice z Notranjske povedal koordinator Jakca Dejan Stojko,  je bilo letos največ najboljši od najboljših iz  Domžal, tudi med najmlajšimi. V Domžale je šel tudi najtežavnejši, Jakec na kvadrat, medtem ko je lovoriko v kategoriji solo osvojih Tadej iz Kamnika.

 

Izidi bodo objavljeni tudi na spletni strani http://jakec.skavt.net/

Besdilo in foto: B. M. K.

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja