Obvestilo

Najlepši izletniški kraj je Predjama

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna. Prvo mesto v kategoriji izletniških krajev je za leto 2018 dobila Predjama.

V letu 2018 je ocenjevanje kandidatov potekalo v mesecih juliju in avgustu. Najboljše ocenjeni kraji in nastanitveni objekti različnih kategorij so priznanja prejeli včeraj na svečani podelitvi, ki je potekala v sklopu festivala Dnevi Slovenskega turizma v Portorožu. Turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Ponosni smo, da se lahko naša občina ponovno pohvali s prvim mestom. Lani je prvo mesto v kategoriji srednje velikih mest osvojila Postojna. Nominacijo je tudi letos uredilo Turistično društvo Postojna, ki se mu (še) na ta način iskreno zahvaljujemo in mu čestitamo za opravljeno delo in ves trud.

Ne spreglejte

Bogata domoznanska zbirka bo dobila nov dom

V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica so konec minulega tedna slovesno odprli prizidek, kjer bodo poleg …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja