Obvestilo

Največ dijakov v zdravstvenih šolah v Celju, Novem mestu in Ljubljani

Posebna vzgojno-izobraževalna zavoda v Logatcu (na sliki) in Planini med najmanjšimi

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so med več kot 150 šolami v Sloveniji  največje tri zdravstvene šole, in sicer v Celju, Novem mestu in Ljubljani, ki jih je v minulem šolskem letu obiskovalo po več kot tisoč dijakov. Med slovenskimi gimnazijami je z 958 dijaki največja v Kranju.

Srednja zdravstvena šola Celje je imela minulo šolsko leto vpisanih 1.049 dijakov, Srednja zdravstvena in kemijska šola v sklopu Šolskega centra Novo mesto 1.032 dijakov, Srednja zdravstvena šola Ljubljana pa 1.015 dijakov. Več kot 900 dijakov je bilo vpisanih tudi na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana.

Med mariborskimi gimnazijami je z 888 dijaki največja III. gimnazija, medtem pa imajo manj kot 200 dijakov denimo gimnazije v Tolminu, Domžalah in Ormožu.

Med najmanjše se sicer po podatkih ministrstva uvrščajo trije posebni vzgojno-izobraževalni zavodi, in sicer Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana z vpisanimi desetimi dijaki, Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec (22 vpisanih) in Vzgojni zavod Planina (23 vpisanih). Prav tako sta med manjšimi s 44 oziroma 45 vpisanimi dijaki italijanski gimnaziji v Piranu in Kopru. /STA, B. M. K./

Foto: oskuzma.si

 

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja