Obvestilo

Najvišje športno priznanje Postojne v roke Ivani Hreščak in Tinetu Vidmarju

V Kulturnem domu Postojna so sredi tedna podelili priznanja za uspehe na področju športa in na podlagi glasovanj športnih klubov in društev, predstavnikov lokalnih medijev, predstavnikov šol ter izvršnega odbora Športne zveze Postojna razglasili športnico in športnika leta 2019. Športnica leta je že četrtič zapored postala šahistka Ivana Hreščak, bodoči šahovski velemojstrici pa se je na odru kot najboljši športnik Postojne pridružil mladi kegljač Tine Vidmar, ki je to prestižno priznanje prejel prvič.

 Športna zveza Postojne je na prireditvi, ki so jo kulturno obogatili učenci postojnske glasbene šole in hip hop plesalci, kot gost pa se je je udeležil tudi selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović, podelila še številna druga priznanja, med njimi pisna priznanja športnikom v mlajših starostnih kategorijah, male in velike plakete ter priznanje za dolgoletno delo na področju športa. Slednjega sta prejela Marjan Istenič za svoje 60-letno delo v strelskem športu, ki mu je vtisnil močan pečat in predajal svoje znanje različnim generacijam, in Gabrijela Brovč, ki je v Postojni in tudi širši okolici poznana kot nekdanja športna pedagoginja, pa tudi zavzeta delavka v turizmu, kulturi in lokalnih medijih. Skozi obdobje svojega udejstvovanja v tem športu je za košarkarsko igro navdušila veliko generacij, ki so kasneje odločilno vplivale na razvoj košarke v občini Postojna in širše.

Marjan Nagode, predsednik Športne zveze Postojne, je v oceni  nabora najboljših športnikov minulega leta izpostavil pomanjkanje ekipnih športov, na kar po njegovem mnenju vpliva gospodarska situacija. »Občine, ki imajo močno gospodarstvo, imajo tudi visoko razvit ekipni šport,« je med drugim dejal in se zahvalil občini ter županu, da izpolnjuje obljube in vsako leto povečuje delež sredstev za dejavnost mladih v športu. »Zagotavljam vam, da se bomo še naprej zavzemali za to, da se bo trend navzgor nadaljeval, kot tudi na področju investicij pri izgradnji in obnovi športne infrastrukture v občini. Športni objekti namreč bistveno prispevajo k dviganju kakovosti športa v občini,« je dejal Nagode, ki prihodnost občine vidi tudi v športnem turizmu.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja