Obvestilo

Nala Jurca odlična na turnirju za svetovno jakostno lestvico

V Kamniku se je od petka, 13., do nedelje, 15. aprila, odvijal prestižni turnir za svetovno jakostno lestvico. Na tekmovanju so med 157 tekmovalci iz 19 držav slovenske barve zastopali tudi štirje članice in člani postojnskega lokostrelskega kluba MINS, vsi so tekmovali z ukrivljenim lokom. Matic Jager je nastopil med kadeti. Posamično je zasedel nehvaležno četrto mesto, je  bil pa zato v mešanih dvojicah drugi in prav tako drugi s  kadetsko ekipo. Nala Jurca (na vodilni sliki v sredini) je nastopila med mladinkami in osvojila kar dve zlati odličji. Bila je najboljše posamezno in v mešani ekipi. Odlično streljanje je tokrat prikazal Nik Bizjak, ki je nastopal med mladinci. Posamezno je ugnal vse tekmece, najboljši pa je bil tudi z moško ekipo. V najmočnejši kategoriji, članski, pa je nastopil Rok Bizjak. Odlično streljanje ga je pripeljalo do četrtfinala, kjer je žal izgubil po izločilnem strelu, je pa zato z moško člansko ekipo pokoril vso konkurenco in osvojil prvo mesto.

MINS-ovci odlični tudi na slovenskem 3D pokalu

Preteklo  soboto se je v Vrzdencu odvila druga tekma za Slovenski 3D pokal. Udeležilo se je je 14 MINS-ovcev. Barbara Obreza je med članicami goli lok zasedla drugo mesto, Vanda Natlačen je bila med članicami dolgi lok druga, Vita Kontić pa tretja. Matej Grad je med člani instiktivni lok zasedel četrto mesto, v isti kategoriji pa je bil Igor Gajić deseti. Andrej Natlačen je z golim lokom med člani zasedel četrto mesto, med veterani goli lok pa je bil Vlado Šivec tretji, Edi Mekina peti in Miran Kaluža sedmi. Stane Natlačen se je med veterani dolgi lok zavihtel na štirinajsto mesto. Primož Mekina je med kadeti sestavljeni lok zasedel prvo mesto. Odlično pa se je izkazal Aljaž Kaluža, ki je med kadeti goli lok zasedel prvo mesto in hkrati tudi presegel državni rekord za dva kroga. Med dečki goli lok je slavil Timotej Obreza Škerjanec Vitan Golubovič Blaško pa je bil drugi.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

Nik Bizjak v sredini

                                                     Nala Jurca – mešana ekipa

Rok Bizjak (v sredini) z ekipo

Ne spreglejte

Obnova logaškega gradu končana – zdaj mu je treba dati življenje

Marko Smole, lastnik gradu Logatec, je končal 12-letno prenovo tega poznorenesančnega dvorca, ene največjih kulturnih znamenitosti …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja