Obvestilo

Naša zlata jesen

Moški pevski zbor Tabor iz Cerknice je v soboto, 2. oktobra v Kulturnem domu Cerknica odpel svoj jubilejni, 50. letni koncert. Načrtoval ga je že za lansko leto, a izvedbo v času epidemije trikrat prestavil. Tudi ta sobotni dogodek je zaradi še vedno veljavnih omejevalnih ukrepov minil zgolj »v družinskem krogu vabljenih«.

Zbor je na koncertu ob prepevanju v živo predstavil tudi svojo jubilejno zgoščenko Naša zlata jesen in priložnostni zbornik s prav takšnim nazivom. Zbrane je na odru pozdravil cerkniški župan Marko Rupar in mu podelil spominsko odličje Občine Cerknica. Predsednica sveta Območne izpostave JSKD Zora Obreza je pevcem podelila zlate in častne Gallusove značke. Povezovalka programa Maja Malc je prebrala čestitke, ki so jih jubilantu poslali prijateljski zbori. Pevci so se na sceni zahvalili dolgoletnemu, zdaj že pokojnemu zborovodju Janezu Kranjcu, in njegovi soprogi izročili veliko spominsko fotografijo zbora izpred dvajsetih let, sedanjemu zborovodju Janezu Gostišu pa sliko Tabora. Predsednik se je posebej zahvalil ustanovnemu in še vedno dejavnemu pevcu Jožetu Brencetu za enainpetdeset let neprekinjenega prepevanja v Taboru, Gostiša pa se je predsedniku Primožu Dolesu zahvalil za organizacijsko delo, ki ga trpežno opravlja zadnjih petnajst let.

Poslušalci so nastopajoče nagradili s prijaznim aplavzom in jim s tem izrekli zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za bodoče.

Janez Gostiša

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja