Obvestilo

Nataša Zirnstein razstavlja v Zavarovalnici Triglav Postojna

Minuli konec tedna so v mini galeriji Triglav art v Postojni odprli drugo samostojno razstavo Nataše Zirnstein z naslovom Žena in ptica.

Nataša, ki je že vrsto let zaposlena na Zavarovalnici Triglav, se slikanju ljubiteljsko posveča že od malih nog. Štiri dela od razstavljenih so bila izbrana na tematskih razstavah, ki jih organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Na natečaju , ki je bil organiziran  leta 2015 na republiškem nivoju v Zavarovalnici Triglav,  si je z delom V  Luninem siju prislužila posebno omembo strokovne komisije.

Estetsko dovršena čustvenost in nežnost

Tudi tokrat se predstavlja s pestro motiviko del iz zadnjega polno ustvarjalnega obdobja – s slikami oziroma platni v oljni in akrilni tehniki ter keramiko. Iz razstavljenih del veje subtilnost, čustvenost, nežnost, pravljičnost in estetska dovršenost.

Od slikarstva k oblikovanju gline

Nataša je od leta 2008 članica Društva likovnih ustvarjalcev Postojna, kjer se je udeleževala tudi raznih likovnih tečajev. Njena dela smo lahko videli na različnih društvenih skupinskih razstavah. V zadnjem desetletju se je posvetila oblikovanju gline. V ta namen se je pridružila raznim študijskim krožkom, ki jih je organizirala jezikovna šola Athena, in se tudi vključila v skupino Varuhi gozda. Ob tem je poudarila, da razstavo posveča v spomin žal prezgodaj preminulima Maji Žnidaršič in Flori Otoničar, ki sta ji pomagali do znanj na področju oblikovanja gline.

Razstava bo odprta do 10.aprila 2023.

Zavarovalnica Triglav OE Postojna / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja