Postojnska jama
Obvestilo

Natečaj Moja ideja – nova igrača za ugled vzgojiteljev in v veselje otrok

Minuli konec tedna je v Kulturnem domu Postojna potekala zaključna prireditev 4. natečaja Moja ideja – nova igrača. 33 sodelujočih strokovnih delavk z različnih koncev Slovenije je ustvarilo 34 igrač.

Andreja Kandare z OŠ heroja Janeza Hribarja – vrtec Polhek  je z igračo Ujemi me…prejela priznanje za 1. mesto na natečaju. Vzgojiteljici Nika Marenče in Urška Rober Milavec iz OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica – enota vrtec za igračo Pajkova mreža 2. mesto, Nataša Frank iz Vrtca pri OŠ Toneta Tomšič Knežak za igračo Predpasnik 3. mesto.

Natečaj spodbuja razvijanje in ustvarjanje najprimernejših igrač za predšolske otroke. Vzgojitelj tako upošteva elemente inkluzivnega okolja, v katerem se prilagajajo in ustvarjajo ustrezni materiali za učenje in tako prispeva h kvalitetnejšemu in pestrejšemu izvedbenemu kurikulu vrtca.

Vzgojitelj ima specializirana znanja, je avtonomen praktik, ki širši javnost prikazuje svojo prakso. Natečaj mu omogoča, da tako doživlja prestiž in ugled v širši javnosti.

Igrače je ocenjevala multidisciplinarna komisija pod vodstvom mag. Špele Gacin.

V Vrtcu Postojna je inovativnost doma. Kljub časom, ko smo javni zavodi finančno handikepirani gremo pogumno naprej. Vrtec Postojna se iskreno zahvaljuje donatorjem, ki so omogočili izvedbo 4. natečaja:

– BRIGADA ID d.o.o. Veliki otok 44e, 6230 Postojna,

– BESIM HAJDARI s.p., Jenkova 6, 6230 Postojna,

– BORUT KATERN s.p., Strmca 22 a, 6230 Postojna,

– STUDIO PROTEUS d.o.o., Cesta v Staro vas 2, 6230 Postojna

Ravnateljica, Tonja Ferjančič, mag. prof. inkluz. ped.

Ne spreglejte

Minister Vrtovec v Logatcu: 600 000 evrov za investicije blokirajo okoljevarstveniki

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki se je s sodelavci na obisku naše regije danes …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja