Obvestilo

Naziv Slovenka leta 2016 ultramaratonki Andreji Sterle Podobnik

Slovenka leta 2016 po izboru bralk in bralcev revije Jana je Andreja Sterle Podobnik, menedžerka, v prostem času pa ultramaratonka, ki je osvojila šestdnevni etapni tek v nepalski Himalaji ter ponesla ime Slovenije in njene rodne Loške doline po vsem svetu.

Naziv so podelili že 28., prireditve pa se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

“Kjer je volja, tam je moč in vse je mogoče, če se hoče. To je v bistvu moj način življenja in mišljenja. Kajti v življenju so vzponi in padci, so strmine in tudi dolgočasne ravnine. So tudi ovire in težke preizkušnje, ki nas naredijo močnejše. Zato je pomembno vztrajati, imeti voljo in disciplino. Še posebej pa strast in srce do dela, to je prava pot do sreče,” je poudarila zmagovalka.

Ne samo s tem, da je Andreja v Himalaji pometla z vso svetovno konkurenco, pač pa si naziv Slovenke leta zasluži tudi zato, ker je preprosto taka, kot je: oseba, od katere se nalezeš optimizma in veselja do življenja, oseba, ki ti krepko stisne roko in veš, da se nanjo lahko kadarkoli obrneš. Oseba, ki je in bo še mnogim navdih.

Pogum in vztrajnost kot ključni kvaliteti, da izstopiš iz povprečja, je izpostavil tudi predsednik Pahor.

Poleg Andreje Sterle Podobnik so se v Janin izbor kot ženske, ki so zaznamovale preteklo leto, uvrstile še Tatjana Avšič Županc, Marta Turk, Irena Orešnik, Alenka Sottler, Judita Nahtigal, Jasna Murgel, Zvezdana Mlakar, Urša Alič ter Katarina Bervar Sternad.

STA/uredništvo

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja