Obvestilo

Ne pristajajo na ukinitev

Številnim krajem po Sloveniji grozi, da bodo zaradi reorganizacije sistema ostali brez nujne medicinske pomoči po zdravstvenih domovih. To je povzročilo precej ogorčenja v lokalnih skupnostih, saj lahko to pomeni celo, da bodo ogrožena življenja občanov in občank v oddaljenih krajih.

Vse kaže na to, da bo po reorganizaciji nujno medicinsko pomoč neprekinjeno izvajalo 12 urgentnih centrov in 18 satelitskih urgentnih centrov, a med njimi ni Zdravstvenega doma dr. Božidarja Lavriča Cerknica. Kaj to pomeni za zdravstveno oskrbo občanov in občank občine Cerknica, so svetniki razpravljali na četrtkovi  5. redni občinski seji.

Župan Občine Cerknica Marko Rupar je pri tem poudaril, da se občina nujni medicinski pomoči ne bo odrekla. »Na podlagi tega, kar nas čaka, bomo v času javne obravnave seveda oblikovali predloge,« pojasni župan Rupar in doda, da bodo tudi preko Skupnosti občin Slovenije pritisnili tako na ministrstvo kot na predsednika vlade. Poudari tudi, da v nobenem primeru ne bodo pristali na ukinitev. »Tudi z vidika samega vlaganja v zdravstveni dom, kadre in reševalna vozila,« pove cerkniški župan.

Na vprašanje, kaj je njihov naslednji korak v reševanju problematike, pove, da bodo poslali predloge, nato pa videli, kaj se bo zgodilo. Zavzemali se bodo, da tako, kot jim je v Cerknici uspelo ohraniti geodetsko upravo, ohranijo nujno medicinsko pomoč, ki je v tako veliki občini ključna za ohranitev življenj.

Več:

Pojasnila župana Občine Cerknica Marka Ruparja o prihodnjih korakih pri reševanju problematik NMP.

Maruša Opeka

Foto: www.mz.gov

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja