Obvestilo
Dom na Slivnici
Dom na Slivnici

Neuradno: Dom na Slivnici oddan znani osebi

Cerknica – Občina Cerknica je februarja objavila razpis za najemnika doma na Slivnici, planinske postojanke pod vrhom 1.114 metrov visoke Slivnice. Sedanjemu najemniku se namreč izteka najemno razmerje s cerkniško Občino, ki je lastnica objekta. Na Občini Cerknica smo preverili kako se je iztekel razpis ter kdo bo novi najemnik doma.

Na Občini Cerknica so za portal lokalniutrip.com povedali, da je bilo v preteklih tednih za najem neopremljenega Doma na Slivnici, ki se oddaja za 10 let, izkazanega veliko interesa. Po pogovorih, ki smo jih opravili z mnogimi, ki bi jih najem še zanimal ter z nekaterimi poznavalci, so mnenja po večini podobna – večina jih je imela velik pomislek v zvezi z razpisom – menijo, da višina najemnine ne bi smela biti ključni element pri izbiri. Občina sporoča, da sta bili na koncu v roku, ki je bil določen za oddajo ponudb za najem doma, oddani dve ponudbi. Sedanji najemnik ponudbe za ponovni najem ni oddal, oba ponudnika pa prihajata iz območja občine Cerknica. Na Občini dodajajo, da končne odločitve o izboru še ni, saj še vedno poteka postopek ugotavljanja popolnosti ponudb ipd. Uradne ugotovitve in informacije o izidu razpisa bodo na voljo predvidoma v prihodnjih dneh.

IMG_8800

Neuradno pa nam je uspelo izvedeti kdo sta prijavitelja. Eno od ponudb naj bi oddala dosedanja natakarica v Domu na Slivnici, sicer v gostinstvu izredno prekaljena dama, ki je bila ob nekdanjem partnerju vrsto let nepogrešljivi člen Gostilne Glaž’k iz Cerknice, še nedolgo nazaj pa je skrbela za goste v Hotelu Rakov Škocjan, Maja Dragolič. Drugo ponudbo pa je oddal Rok Tratnik, znani kuharski obraz, ki je svoja znanja širni Sloveniji predstavil v šovu Gostilna išče šefa, Notranjce pa redno razvaja z odličnimi kateringi.

Po naših informacijah naj bi malenkost višjo ponudbo oddal prav Rok, ki je sedaj pred težko odločitvijo, saj naj bi nekdanji najemnik za odkup inventarja od bodočega najemnika želel iztržiti približno 50 tisoč evrov.
Na Občini so sicer med drugim že napovedali interes ter pripravljenost za prva finančna vlaganja v objekt, predvsem si želijo pomagati pri obnovi z vidika energetske učinkovitosti (fasade) ter pri urejanju oz. prenovi osnovne komunalne infrastrukture.

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja