Obvestilo

Nini Kapelj priznanje za dejanje leta 2014 po izboru poslušalcev Radia 94

Načelnica Društva tabornikov Postojna, Rodu Kraških viharnikov, Nina Kapelj, je po ocenah poslušalcev regionalne programske radijske mreže Radio 94 prejela priznanje za dejanje leta 2014. Poslušalci so ji namenili največ glasov zaradi njene vloge v akciji Obnovimo gozdove, so povedali v obrazložitvi na sinočnji slavnostni prireditvi v Jamskem dvorcu v Postojni, ki jo Radio 94 prireja že 20 let.

Taborniki so v sodelovanju z zavodom za gozdove in 800 prostovoljci na območjih, ki so utrpela škodo po februarskem žledu,v sklopu Akcije Obnovimo gozdove posadili 28.000 sadik mladih dreves. Največ, kar petino sadik, prav na Postojnskem, kjer je akcijo koordinirala Kapljeva.

Nagrajenki sta se na odru pridružila tudi gospodarstvenik in podjetnik leta, ki so ju na Radiu 94 izbrali s pomočjo območnih gospodarske in obrtne zbornice.

Jernej Pavlin, direktor podjetja Oro Met, je postal gospodarstvenik leta. Število zaposlenih v tem podjetju je z 20 v treh letih zraslo na 55,  obseg poslovanja družbe se je od leta 2011 do 2013 povečal za dobro polovico, vrednost kapitala pa  se je potrojila.

Franci Šemrlj, samostojni podjetnik s Planine, ki že kot predstavnik četrte generacije deluje v mizarski obrti, je na prireditvi prejel priznanje podjetnik leta. (na sliki levo) Mizarstvo Šemrlj, ki je prejemnik zlatega znaka Slovenske kakovosti, zaposluje 16 delavcev različnih profilov. »Nekateri podjetniki vlagajo v jahte in počitniške hiše, jaz pa v nove stroje,« je, se spominjam, dejal v intervjuju, ki sva ga imela pred dvema letoma.

Gost slavnostne prireditve v Jamskem dvorcu je bil tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je v nagovoru med drugim povedal, da so se v Postojni zbrali, da bi nagradili nesebična, predvsem pa povezovalna in ustvarjalna dejanja. »V družbi šteje in je pomemben sleherni posameznik,« je dejal predsednik vlade in izpostavil tudi dobrodelno noto prireditve. O nagrajencih pa: “Pokazali so pot, po kateri moramo čim prej začeti stopati tudi širše, kot slovenska skupnost.”

Spomnil je tudi na naravne ujme, ki so v letu 2014 prizadele Slovenijo, in izpostavil vlogo gasilcev, civilne zaščite, zdravstvenega osebja, predstavnikov občine  in vsem, ki so prostovoljno in nesebično priskočili na pomoč prizadetim, ter jim izrekel zahvalo.

Priznanja so sinoči prejeli tudi zmagovalci akcije Naj poletje, s katero radio sooblikuje in spodbuja bolj  kakovostno storitveno in turistično ponudbo v regiji.

Onaon-podjetnik1  Onaon-muzika1

V glasbenem delu programa sta nastopila Samo in Nastja

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja