Obvestilo

NK Rakek v jesenski del sezone z novimi garderobami

Cerkniški župan Marko Rupar je Nogometnemu klubu Rakek v soboto v uporabo predal nove garderobe in pripadajoče klubske prostore. Tako predsednik kluba Zdenko Hrestak kot župan verjameta, da bodo novi, sodobni prostori v klub privabili še več članov, željnih nogometa in druženja.

 Za objekt je občina namenila dobrih 120.000 evrov, sicer pa letos minevajo tri leta, od postavitve temeljnega kamna za izgradnjo garderob ob rakovškem nogometnem igrišču. V oktobru 2018 se je začela prva faze gradnje garderob Nogometnega kluba Rakek, ki je vključevala gradbena dela, izdelavo strešne konstrukcije in izvedbo krovskih del. V začetku septembra 2020 se je začela druga faza urejanja. Objekt je bil tedaj opremljen s straniščem, tušem, prostoroma za nogometaše in shranjevanje opreme. 120 000 evrov vredno naložbo bo delno financirala tudi Fundacija RS za šport.

Predsednik kluba in župan delita mnenje, da garderobe pomenijo pomembno pridobitev in mejnih k vnovičnemu preporodu in razvoju rakovškega nogometa, ki ima sicer bogato tradicijo. Županu in nekdanjemu svetovalcu na področju športa Dušanu Jernejčiču se je Hrestak za trud pri pridobivanju ustrezne infrastrukture zahvalil s plaketo.

Kot je ob robu odprtja dejal župan, bo občina Cerknica prevzela plačilo elektrike in vode, klub pa bo garderobe lahko oddajal tudi drugim društvom. »Za razliko od Cerknice trenutno na Rakeku še ni ženske ekipe, verjamem pa da jo glede na tradicijo lahko kmalu pričakujemo,« je še dejal Rupar.

Na območju nogometnega igrišča pa občina ureja še brežine, kjer je po gradnji igrišča ostalo še precej skal. Nanje bodo napeljali kakovostno zemljo, ki jo je občina dobila med urejanjem kolesarske steze in pločnika med Cerknico in Dolenjim Jezerom.

Slovesno odprtje je z glasbenimi točkami popestril tudi Pevski zbor Dragonarji generala Maistra.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja