Obvestilo

NK Rakek ob 90. obletnici: Turnir za 33 ekip

Nogometni klub Rakek, ki se je na začetku imenoval NK Javornik, letos praznuje 90. obletnico obstoja. Ob tej priložnosti organizirajo turnir za 33 ekip iz vse Slovenije, nastopilo bo več kot 350 otrok, pričakujejo pa preko tisoč obiskovalcev.

Turnir se bo odvijal v soboto, 28. maja, na nogometnem igrišču na Rakeku. Kot je za portal Novice z Notranjske povedal trener Damjan Samsa, je klub v svoji bogati zgodovini imel vzpone in padce, a zadnjih pet let delujejo predvsem z mladimi: “Udeležujemo se kakovostnih turnirjev po celotni Sloveniji in tujini, in igramo v ligi pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Koper.

Damjan Samsa in Danijel Mršič sta pred petimi leti prevzela vodenje mlajših selekcij. Z zagnanostjo, željo in voljo sta pripeljala klub do te mere, da so prepoznavni po celi Sloveniji:”S kvalitetnimi treningi pa držimo stik z najboljšimi,” pravi Samsa. Letos se je zagnani ekipi je pridružil še Tomaž Čuček, in sicer predvsem zaradi povečanega zanimanja za nogomet na Rakeku oziroma povečanega števila otrok, ki so se pridružili NK Rakek.

Turnirja se bodo zadnjo soboto v maju udeležila tudi številna eminentna imena iz nogometnega sveta kot so NK Olimpija, NK Slovan ter NK Krka, NK Bravo, Nogometna šola Jasmina Kurtiča iz Novega mesta, NK Brinje iz Grosupljega in mnoge druge.

NK Rakek želi obdržati nivo izobraženih trenerjev in vaditeljev, seveda pa tudi pridobiti nove in izpopolnjevati njihovo znanje.

Glavni želja vseh, tako staršev kot otrok, ter seveda vodstva kluba pa ostaja izgradnja novih prostorov in garderob na nogometnem igrišču na Rakeku.

Andreja Jernejčič

NK Rakek
Danijel Mršič in Damjan Samsa (desno). Foto: Arhiv NK Rakek

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja