Obvestilo

Nočne padavine prizanesle poplavljenim območjem

Povzročile so sicer naraščanje vodotokov rek v zahodnem in južnem delu države,  a bistveno manj od napovedi. Prebivalci prizadetih območij bodo tako lahko nadaljevali odpravljanje posledic poplav. Vodotoki naj danes ne bi presegli opozorilnih srednosti. Na Agenciji RS za okolje (Arso)pa  opozarjajo, da bi se ojezeritev na kraških poljih Notranjskega krasa lahko vnovič nekoliko povečala.
Na Planinskem polju se gladina vode še postopoma zvišuje, gladina Cerkniškega jezera je ustaljena. Na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini se gladine poplavnih voda znižujejo. Regionalna cesta Bloška polica-Pudob ostaja neprevozna, zaprti sta lokalni cesti Planina-Unec in Laze-Planina ter več lokalnih cest v okolici Loža in Cerkniškega jezera.

Vremenska napoved kaže, da bo danes zjutraj dež v osrednji in vzhodni Sloveniji ponehal, delno se bo zjasnilo. V zahodnih in južnih krajih bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne padavine, deloma plohe ali nevihte, ki se bodo v noči na ponedeljek okrepile in se razširile tudi v notranjost države. (B. M. K.)

Na totografiji utrinek iz Loške doline ( A. J.)

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja