Obvestilo

Notranjska, čas je ZA

Tako so organizatorji predreferendumske kampanje v Cerknici poimenovali dogodek, za katerega pobuda je, kot je povedala koordinatorka za regijo Alja Stanko, prišla z lokalne strani.

Med udeleženci  dogodka, ki je potekal na cerkniški tržnici, smo opazili tudi nekatera znana imena, kot na primer igralko Ano Dolinar, nekdanjega televizijskega voditelja Marka Žitnika Strleta, predsednico Ženskega foruma SD Silvo Črnugelj in poslanca Združene levice Luko Meseca.

Cerknica-kampanja-Luka

»Kdo smo mi, da bomo predpisovali, koga je primerno ljubiti?« se je v svojem nagovoru med drugim vprašala Špela Drobnič, predsednica notranjskega študentskega kluba, sicer absolventka mednarodnih odnosov, medtem ko je Črnugljeva spomnila, da se za človekove pravice borimo že vsaj 200 let in da je ta boj nenehen. »Ta referendum je priložnost, da stopimo skupaj in pokažemo, da različnost razumemo in jo živimo,« je poudarila predsednica ženskega foruma SD, Ana Dolinar pa dodala, da je to priložnost, da zaživimo v boljšem svetu. »Strpnejša družba se ne bo rodila sama od sebe,« je še poudarila.

Rdeča nit vseh govorcev pa je bila, da se je referenduma prihodnjo nedeljo treba udeležiti, saj ostati doma nikakor ne pomeni glasovati za.

Kampanja, ki se je po uradnem delu nadaljevala z druženjem ob bolj ali manj topih napitkih, je kljub mrazu privabila lepo število ljudi.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: M. B., B. M. K.

Ne spreglejte

Obvezen ukrep prekuhavanja vode na celotnem vodovodnem sistemu Postojna – Pivka

Kovod Postojna, d.o.o., obvešča uporabnike pitne vode v vseh naseljih občin Postojna in Pivka, da …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja