Obvestilo

Notranjskemu študentskemu klubu letos najvišje cerkniško priznanje

Cerknica – Župan Marko Rupar je pred cerkniškim občinskim praznikom, 12. junijem, sinoči v kulturnem domu podelil najvišja občinska priznanja. Priznanje 12. junij je tokrat prejel Notranjski študentski klub, medtem ko naziva častni občan letos v Cerknici niso podelili. Župan je podelil še številna zlata, srebrna in bronasta taborska priznanja.

Prvi zametki Notranjskega študentskega kluba, ki je združeval študente z območja Cerknice in okolice, segajo že v davna 60-ta leta. Vendar pa je bilo združenje prvič vpisano v register društev leta 1992.
Prvi predsednik društva je bil Matjaž Žnidaršič, za njim pa Bogdan Zevnik. V njegovem času je klub najbolj zaslovel s prvim večjim projektom – Rock Butale.
Notranjski študentski klub poleg številnih manjših organizira tri večje prireditve, in sicer: Brucovanje, Heksenfest in pa Zelenfest. Klub se zavzema za dobrobit študentov in dijakov na lokalni ravni in uspešno opravlja naloge mladinskega centra.

cerknica-praznik2 (1)

Osem zlatih, pet srebrnih in šest bronastih taborskih priznanj

Bronasti taborski znak so prejeli Matija Jenko, nekdanji igralec in trener mladinskih in članske ekipe NK Rakek, Antonija  Bajc, ki v ŽePZ Lipa, Društva upokojencev Cerknica prepeva že 14 let, Marko Prudič,  dolgoletni  član Jamarskega društva Rakek, Prirodoslovnega društva Šimdra in poveljnik Polharskega društva Rakek, Slavka Telič,  ki v okviru programov organizacije Rdečega križa že več kot deset let nadzira finančno poslovanje organizacije in svetuje na tem področju. Bronasto priznanje sta prejela tudi dolgoletni gasilec Zdenko Hrestak in prostovoljka pri Karitas Tatjana Lužar.

 Prejemniki  srebrnega taborskega znaka so Darja Lekšan, lastnica ene prvih družinskih trgovin na Notranjskem, Marko Klančar, prvi predsednik društva Sožitje, Darja Štefančič, tenkočutna cerkniška slikarka, in uspešen gospodarstvenik Franc Turšič. Srebrno taborsko priznanje je letos prejel tudi Mažoretni Twirling in plesni klub Mace Cerknica.

Zlati taborski znak sta letos prejela kar dva nogometna kluba, in sicer Rakek in Cerknica ter prostovoljni gasilci iz Martinjaka. Prejemniki najžlahtnejšega taborskega znaka pa so še Ribiška družina Cerknica, katere člani  opravijo v povprečju 3000 ur reševanja na leto, Darko Žnidaršič, dolgoletni član odbora Krajevne skupnosti Grahovo ter pobudnik in organizator ureditve komunalne infrastrukture vodovoda v Martinjaku, Mihael Žnidaršič, ki je polnih osem let z veliko zagnanostjo in prizadevnostjo vodil Društvo upokojencev Rakek, gospodarstvenik Radivoj Jesenšek in zaslužna cerkniška umetnica Milena Braniselj.

 Na prireditvi v polni dvorani kulturnega doma sta se prepletali preteklost in sedanjost, saj smo ob aktualnih nagrajencih ves čas v obliki video izjav spremljali tudi razmišljanja nekdanjih prejemnikov občinskih priznanj.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja