Postojnska jama Triglav
Obvestilo
Muzej krasa, prva obletnica. Notranjski muzej Postojna. Foto: Klavdija Hiti
Muzej krasa, prva obletnica. Notranjski muzej Postojna. Foto: Klavdija Hiti

Notranjski muzej Postojna praznuje 70-letnico

V Notranjskem muzeju so z odprtjem razstave in izdajo zbornika Muzej je Vaš obeležili 70-letnico obstoja. Delo muzeja v teh sedemdesetih letih so predstavili v filmu.

Razstava obiskovalce muzeja na inovativen način popelje skozi bogato slikovno gradivo ter se z izborom najzanimivejših muzejskih predmetov osredotoča na vsakdanje muzejske prakse, ki vodijo v zakulisje muzeja in strokovnega dela kustosov. Nevidna stran muzejskega dela je prikazana kot zgodovinski prerez skozi zbirke muzeja in s tem skozi kulturno in naravno premično dediščino Primorsko-notranjske regij.

V jubilejnem letu v muzeju med prvimi v Sloveniji uvajajo Nexto, pametni mobilni vodnik, ki združuje destinacije kulturne in naravne dediščine v enotni mobilni aplikaciji. Uporabnik lahko z eno aplikacijo obišče več kot 40 muzejev, galerij, gradov, mest, naravnih parkov po Sloveniji in odkriva njihovo vsebino na nov način.

V zadnjem času potekajo pogovori za ponovno osamosvojitev Notranjskega muzeja. “Glede samostojnosti smo komisiji, ki pripravlja podlage za morebitno ponovno odcepitev muzeja od Zavoda Znanje, podali izhodišča in naše mnenje glede samostojnosti. Kolektiv je za to, da bi bili ponovno samostojni, če bi se ustvarile podlage za odcepitev. Kljub vsemu pa v obeh primerih delujemo dobro, se razvijamo, muzej postaja prepoznaven, tako da bomo še naprej sodelovali v kakršnikoli obliki,” je pred današnjim praznovanjem povedala direktorica Zavoda Znanje Postojna Vladka Krese.

Razstava bo na ogled do 18. maja prihodnje leto, postavljena pa je v vse proste prostore in površine v pritličju muzeja.

Notranjski muzej Postojna/Uredništvo NzN

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

Bloke: vsak dan naj bo dan prijaznosti

Mednarodni dan prijaznosti, 13. november, bodo na Blokah obeležili na prav poseben način. Ob sodelovanju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja