Obvestilo

Notranjski park prevzel priznanje za najboljšo domačo tematsko pot zadnjih 10 let!

Turistična zveza Slovenije (TZS) je na sejmu Alpe Adria podelila prestižne nagrade za najboljše tematske poti v zadnjih desetih letih. Med prejemniki je tudi Tematska pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru, ki je nastala leta 2021.

Od leta 2011 in vse do danes je natančna in stroga komisija TZS ocenjevala več kot 400 usmerjenih sprehajalnih poti v Sloveniji. Ključni kriteriji ocenjevanja so bili vtis in privlačnost, urejenost, vodenje in ponudba, dostopnost in varnost ter sporočilnost in predstavitev. Danes je s posebnimi priznanji nagradila 10 najboljših. Med njimi je tudi Tematska pot Drvošec.

»Dandanes ni dovolj le idilična pot v osrčju narave, ampak je treba ponuditi več. In prav to je kot prednost naše poti Drvošec prepoznala komisija. Že v prvem letu nastanka poti smo poskrbeli za razvoj različnih doživetij na poti, k sami izvedbi teh doživetij pa vključili in sodelovali z vrsto lokalnih ponudnikov,« so zapisali v NRP.

 

Ostale nagrajene poti so:

Učna pot Škocjan (Škocjanske jame)

Pot kulturne dediščine Žirovnica

Svečina vinotour – pot med vinogradi

Solčavska panoramska cesta

Krožna učna pot Strunjan

Živi muzej Krasa

Kneippova bosonoga pot

Učna pot škrata Bisera

Pot po Logarski dolini

V Notranjskem parku so izjemno ponosni na nagrado, še posebej zato, ker so manjši zavod z majhnimi kapacitetami. Pot Drvošec je v osnovi naravovarstveni projekt, ki je preko dveh finančnih mehnizmov: Life Stržen in Kras RE.VITA v prvi vrsti obiskovalce Cerkniškega jezera usmerila stran od zasebnih zemljišč, na urejeno, označeno in atraktivno zasnovano tematsko pot.

»Z veseljem opažamo in sprejemamo tudi izjemno pozitivne odzive obiskovalcev, ki se podajo na dogodivščino po poti Drvošec. Nadaljevali bomo s sodelovanjem z domačini in novimi produkti. Že v letošnjem poletju bomo doživetja na poti Drvošec obogatili še s sodelovanjem z Lutkovnim gledališčem Ljubljana, ki bo pripravilo pravljične večere in lutkovne predstave, z lokalnimi glasbeniki pa pripravili tudi manjše, subtilno umeščene akustične koncerte, za omejeno število obiskovalcev,« še sporočajo iz parka.

NRP/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja