Obvestilo

Notranjski park se predstavi …

Cerknica – Včeraj je  bilo obiskovalcem na ogled vse bogastvo Notranjskega regijskega parka, saj so ljudje, ki živijo s tem parkom in delajo v njem pripravili vrsto aktivnosti, povezanih s kulturno in naravno dediščino parka. Od najmlajših do najstarejših obiskovalcev – vsak je našel kaj zase. Skoraj dve uri se v v parku zadržal tudi premier Miro Cerar.

 Kot je uvodoma napovedal direktor parka Matevž Podjed gre za prikaz dediščine, ki  krajem na Cerkniškem daje veliko vrednost. »Na enem mestu in v enem dnevu si  jo bo mogoče ogledati in tudi okusiti.«

Premier v parku skoraj dve uri

Dopoldne je Notranjski park obiskal tudi premier Miro Cerar, ki so ga organizatorji najprej pospremili k drevakom, zatem si je ogledal obročkanje ptic in eno izmed njih spustil v zrak. Ob vrnitvi na prireditveni prostor si je premier ogledal del kulturnega programa.

Naravoslovje – od ptic do podzemlja

Poleg prikaza tradicionalne obrti in hrane so na svoj račun prišli ljubitelji naravoslovja, ki so se udeležili botaničnega izleta z ogledom rastlin-dvoživk, bolj športno naravnani pa so se podali na kolesarjenje – bodisi po Menišiji ali Rakovem Škocjanu.

Glede na to, da je Cerkniško jezero z vidika varstva ptic eno najpomembnejših območij v Sloveniji, so organizatorji pripravili tudi pravo pustolovščino za ornitologe, saj so se ti podali po jezeru in si med drugim ogledali, kako poteka obročkanje ptic.

Zanimanja je bila deležna tudi plovba po jezeru s tradicionalnim drevakom ali kanujem in  sprehod po podzemlju Križne jame.

Blanka Markovič Kocen

CERKNISKO JEZERO COLN

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja