Obvestilo

Notranjski in primorski tekači odlični na 6. Adria Advent Marathonu v Crikvenici

»Tudi vi na maraton?« je bilo vprašanje carinice na meji s Hrvaško, ko smo v zgodnjih jutranjih urah vprašali za pot proti Crikvenici. Vprašanje nam je dalo vedeti, da se bo tudi letošnjega Adria Advent Marathona, ki za številne tekače pomeni zaključek tekmovalne sezone, udeležilo veliko Slovencev. Na samem prizorišču, v središču Crikvenice, smo se o tem tudi prepričali.

Odlično organizirana tekaška prireditev je bila razdeljena v več disciplin, in sicer na 5, 10, 21 in 42 km, vse proge pa so bile bolj ali manj speljane ob morju.  V Crikvenici so letos prvič pripravili celo tekaško tekmo za štirinožce, ki so se s svojimi lastnicami oz. lastniki pomerili na progi, dolgi 800 metrov. Opazila sem celo slepega tekača, ki je v navezi z videčim prijateljem pretekel vseh 42 km! Tekačem je bilo naklonjeno tudi vreme, saj se je po deževni soboti skozi oblake prikazalo sonce, pa tudi vetra, ki utegne biti na tem maratonu precej neprijeten, tokrat ni bilo.

Maratona so se udeležili tudi mnogi notranjski in primorski tekači, med katerimi so nekateri dosegli sijajne rezultate. V skupini članic in članov logaškega športnega društva Tek je lek je Miro Petrovec dosegel prvo, Karmen Petrovčič Potočnik in Blanka Markovič Kocen pa drugi mesti, vsak v svoji kategoriji in vsi v polmaratonski disciplini. Nepremagljiva Kristina Bele iz Pivke je tudi tokrat stopila na najvišjo stopničko in bila celo četrta v skupni razvrstitvi na 21 km, odlični pa so bili tudi člani ŠD Hotedršica.

Tekma je bila urejena pregledno, tekači so si v posameznih disciplinah sledili v časovnih presledkih, rezultati pa so bili objavljeni praktično takoj po zaključku tekov. K sodelovanju so povabili nemškega partnerja, kar morda ni nezanemarljivo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

Izbor slik še sledi

20161127_144150                                                                  Kristina Bele na najvišji stopnički

20161127_144442

Najboljše med veterankami

crikvenica-miro

Miro Petrovec, prvi med veterani

zajeta-slika

Članice in člani ŠD Tek je lek iz Logatca pred startom

20161127_104002                                                                         Tudi kužki so tekli …

20161127_103057

20161127_103054

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja