Obvestilo

Notranjski tekaški pokal ebm-papst: Ožaničeva in Albreht nepremagljiva

V Kulturnem domu Cerknica je sinoči potekala slavnostna podelitev ob zaključku Notranjskega tekaškega pokala ebm papst 2019. Gre že za 13. izvedbo te priljubljene tekaške prireditve, ki jo sestavlja osem tekov po petih notranjskih občinah.  Letos se je pokala udeležilo kar 1422 tekačic in tekačev, kar je druga najboljša udeležba v zgodovini, od tega 551 otrok, posebnost pa so teki za najmlajše, cicitekače. Povprečno se je letos posameznega teka tako udeležilo 178 tekačev, s čimer so organizatorji zelo zadovoljni.

Med najhitrejšimi tekačicami absolutno sta bili tudi Kristina Bele na drugem in Zoja Levec na tretjem mestu ter med tekači Jaka Grže in Simon Hočevar na drugem in tretjem mestu absolutno.

Kot je poudaril koordinator Notranjskega tekaškega pokala Izak Hribar Meden, pa brez donatorjev in sponzorjev, predvsem generalnega, ebm-papst Slovenija, ki že drugo leto podpira NTP, le-ta v množici tekaških prireditev ne bi preživel. Seveda so tu tudi vsi manjši sponzorji, prostovoljci, organizatorji in nepogrešljiva Občina Cerknica, ki je s Športno zvezo Cerknica nosilec pokala že od samega začetka. Izak Hribar Meden, ki je srce in duša tega pokala, pa si želi, da bi ga v prihodnje še razširili.

Na prireditvi so poleg najhitrejših po kategorijah nagradili tudi 26 tekačicain tekačev, ki so se udeležili prav vseh tekov, osnovni šoli Nova vas, ki je imela največjo udeležbo in TKD Sovici kot najuspešnejšemu društvu. Pokal je prejel tudi Jože Opeka, ki skozi fotografski objektiv neumorno beleži tekaške trenutke NTP in jih tako hran za prihodnje rodove.

Notranjski tekaški pokal ebm-papst je največji športni rekreativni dogodek na Notranjskem. Je dogodek, ki traja sedem mesecev, začenjajo ga sredi aprila, končujejo pa konec oktobra. Je športno-rekreativna prireditev, kjer tečejo tako otroci, odrasli in tudi veterani. Najmlajši udeleženec je tako velikokrat star le tri leta, najstarejši pa prek 80, kar tek dela poseben in ga uvršča med dejavnosti, ki so primerne za vsakogar. »Ob tem naj poudarim, da je vsak, ki premaga progo, največji zmagovalec. In osebne zmage so tiste, ki so vredne največ. Ni pomembno, ali si prvi ali zadnji, pomembno je, da veš, da si dal vse od sebe. In organizatorji smo ponosni, da lahko vsako leto na posameznih tekih vidimo nove obraze, ki zadovoljni prihajajo tudi na vse nadaljnje teke,« je dejal Izak Hribar Meden.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja