Obvestilo

Nov tekaški podvig Anžeta Česna: Z Goričkega v Piran

Anže Česen, 28-letni ultramaratonec, sicer zaposlen v Slovenski vojski kot vojaški policist,  je danes zjutraj, 0b 4.00, v  Piranu zaključil svoj novi tekaški podvig, na katerem sta ga poleg pridruženih tekačev spremljala tudi starša in fizioterapevtka, ki so vso pot skrbeli za dobro počutje ne le Anžeta, temveč vseh udeležencev tega, 340 km dolgega teka. To ni Anžetov prvi tovrsten projekt, novembra 2014, denimo, se je lotil projekta 24 ur, v katerem je skušal dognati, kolikšno razdaljo lahko preteče v 24 urah. Pretekel je 188 km.

Logaški tekači z Anžetom do Planine

Tek je začel v četrtek, 24. marca 2016, ob 7.00 v vasi Cekovo na Goričkem okoli 10.00 le pritekel , okoli 11. ure pa smo se mu v Logatcu pridružili tukajšnji tekači, med njimi del ekipe Lokalnega utripa. Skupaj smo s krajšimi postanki in okrepčili iz avtodoma Anžetovih staršev ter še nekaj novimi spremljevalci pretekli 18 km do Planine oz. vrha “Kačjih rid”,  kamor smo prispeli nekaj po 13. uri. Preostali del tekaške ekipe je pot nadaljeval v Postojno in potem proti Piranu.

Tako kot vse druge je Anže tudi ta svoj tek objavljal na socialnih omrežjih, saj tako doseže kar največji krog ljudi. Povezati tekače z vsega sveta in širiti športno kulturo pa je, pravi, tudi namen njegovih projektov.

Konec aprila tekaški podvig, slovensko diagonalo, pripravlja tudi logaški ultramaratonec Ambrož Jakop, ki ga bomo na poti od Hodoša do Sečovelj prav tako lahko spremljali.

tek z Anžetom1

 

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja