Obvestilo

Nova parkirišče in postajališče v Planini za zmanjšanje prometne preobremenjenosti Planinskega polja

Občina Postojna je z izbranim izvajalcem del podpisala pogodbo za ureditev parkirišča za avtodome, osebna vozila in postajališča za avtobus ter počivališča v Planini. Pogodbo v višini 246.141,66 € z DDV, sta podpisala župan Igor Marentič in predsednik upravnega odbora podjetja CPK d.d. Igor Ukota.

Prispevek k varnemu in trajnostnemu obisku Planinskega polja

Ureditev parkirišča in postajališča nasproti podružnične osnovne šole v Planini se izvaja v sklopu operacije Izboljšanja stanja naravovarstveno najpomembnejših delov travišč in barjanskih površin na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju – KRAS.RE.VITA, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v vrednosti 75.598,33 €. V sklopu projekta je Občina že uredila parkirišče pri Ravbarjevem stolpu, tudi ureditev dodatne površine bo pomemben prispevek k varnemu in trajnostnemu obisku priljubljenega Planinskega polja.

Manj divjega parkiranja

Namen projekta je zatorej predvsem usmerjen v zmanjšanje prometne obremenjenosti Planinskega polja z motornimi vozili, saj sedanja urejenost onemogoča organizirano parkiranje in vozila pogosto obstanejo ob reki Unici ter po travnikih. Urejeno parkirišče in spodbude h hoji po urejeni in utrjeni učni poti bodo zmanjšale obremenjenost na naravovarstveno najobčutljivejših delih Planinskega polja in obiskovalce odvrnile od možnosti divjega parkiranja na varovanem območju.

Dela se bodo začela naslednji dan po uvedbi v delo in bodo obsegala vse dejavnosti, ki so potrebne za investicijo, vključno z dobavo vsega potrebnega materiala. Predviden zaključek investicije je november 2023.

Občina Postojna/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna zbirajo stare kasete

V Notranjskem muzeju Postojna bodo v praznični december stopili z odprtjem razstave Rock Postojna, 1. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja