Obvestilo

Nova večnamenska dvorana v Šmihelu

V sklopu dogodkov ob občinskem prazniku Občine Pivka župan občine Pivka je Robert Smrdelj 9. maja povabil zainteresirano javnost na ogled nove večnamenske dvorane v Šmihelu.

Odprtje z novim šolskim letom

Občina Pivka je pridobila sofinancerska sredstva v višini 270.000 evrov s strani Ministrstva RS  za šolstvo in 55.157 evrov na javnem razpisu Fundacije za šport. Vrednost investicije brez DDV znaša 760.000 evrov. Nove dvorane, ki bo uradno odprta z novim šolskim letom, se veselijo tako v podružnični osnovni šoli kot vsi drugi bodoči uporabniki, saj bo nov prostor poleg šolskim in obšolskim dejavnostim na voljo tudi športno-rekreativnim aktivnostim in občasnim kulturno prireditvenim dogodkom. Gradnja je v zaključni fazi, predvideni rok izvedbe in pridobitve uporabnega dovoljenje je konec maja.

Za učence, športna, kulturna društva in za prireditve

Projekt zajema izgradnjo dvorane s pripadajočimi objekti zunanje ureditve, ki obsegajo območje parkirišča (685 m2), podporne zidove, zunanje utrjene funkcionalne površine in proste zelene površine. Objekt je v celoti pritličen, maksimalnih tlorisnih dimenzij 19,86 m x 20,90 m, sestavljen je iz osrednjega dvoranskega dela in dela objekta, v katerem se nahajajo komunikacijski prostori (avla, hodnik) ter prostori, ki služijo potrebam dvorane (sanitarni prostori, dve garderobi, shramba za športne rekvizite, prostor za čistila). Fasada objekta je ometana. Streha osrednjega dela je dvokapna, krita s korci, preostali del ima ravno streho. Glavni zunanji vhod v objekt je dostopen preko zunanjih utrjenih površin iz različnih smeri lokacije. Glavna navezava je iz novega parkirišča, ki se nahaja na vzhodni strani objekta. Na zunanje površine je mogoče dostopati iz vseh štiri strani objekta.  Objekt ima izvedeno notranjo in zunanjo povezavo z obstoječo podružnično šolo, saj je prvenstveno namenjen učencem za športno vzgojo, podaljšano bivanje in razne interesne dejavnosti. Poleg učencev bodo dvorano uporabljali tudi zunanji uporabniki, kot so športna in kulturna društva za športno-rekreativne dejavnosti in kulturno-prireditvene dogodke.

Vir: Občina Pivka

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna s podpisom pogodbe v dvomilijonski projekt

Občina Postojna je v Notranjskem muzeju Postojna,z obema izvajalcema del za projekt »Kul(turizem) kot generator …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja