Obvestilo

Nove okužbe v naši regiji

»Nove okužbe v državi in tudi v naši regiji so dokaz, da je virus še vedno med nami,« opozarjajo v Regijskem štabu CZ za Notranjsko. Ob pojavu novih primerov so drugi teden junija odkrili dve okužbi v Sežani, prejšnji teden eno v Postojni, danes pa smo dobili potrditev, da imamo v naši regiji od včeraj še šest novih okužb: pet v Pivko in eno v Loški dolini. Peterica iz Pivke se je po vsej verjetnosti okužila na območju Bosne in Hercegovine. »Vsem novim primerom je skupno, da so se ljudje okužili v tujini, ko je virus med nami, pa obstaja velika nevarnost ponovne epidemije,« še opozarjajo v regijskem štabu.

Z deaktivacijo državnega načrta ob epidemiji enote civilne zaščite niso več aktivirane, vendar pa strokovne službe uprave za zaščito in reševanje ter vseh pristojnih ministrstev skrbno proučujejo razmere in še naprej izvajajo vse ukrepe za preprečitev širjenja novega virusa.

Civilna zaščite zato ponovno naproša vse občane in občanke, da zaradi lastnega zdravja v zaprtih prostorih nosite maske, se držite na varni razdalji do drugih ljudi in dosledno umivate ter razkužujete roke. Vse, ki se odpravljate na območje držav, kjer je velika nevarnost okužbe, pa pozivamo, da ocenite nujnost teh potovanj. Po vrnitvi iz teh držav je obvezna 14-dnevna osamitev. Zaradi številnih vprašanj iz regijskega štaba sporočajo, da Hrvaška ni na seznamu držav z velikim tveganjem, vendar pa tudi pri njih ponovno rase število okuženih. Zato tudi na Hrvaškem priporočajo vzdrževanje primerne varnostne razdalje, uporabo mask, v trgovskih centrih pa tudi zaščitnih rokavic.

Vir: Regijski štab CZ za Notranjsko

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja