Obvestilo

Novi direktor logaške knjižnice je Marko Zupanc

Logaški svetniki so na sinočnji seji med drugim dali soglasje k imenovanju Marka Zupanca za novega direktorja Knjižnice Logatec in podprli predlog pristojne komisije, da Tekaško-smučarski klub Logatec prejme občinsko priznanje Listino Občine Logatec za 40-letno uspešno delo. Svetniki so se seznanili tudi s prijavami in pripravljenimi projekti na sredstva EU in sredstva Kohezijskega sklada.

Marko Zupanc prihaja iz Ljubljane, vendar ima logaške korenine, saj so tu živeli stari starši in je z Logatcem povezan od otroštva. Trenutno je direktor knjižnice Miklova hiša v Ribnici. Diplomi s fakultete za šport je dodal še prvo stopnjo filozofije in teologije, magisterij iz vodenja neprofitnih organizacij pa je opravil v New Yorku. Kot je ovedal v predstavitvi, knjižnico vidi kot kulturno-izobraževalni center, trudil se bo za njeno še večjo prepoznavnost in grajenje identitete. Pridobivanje evropskih sredstev bo ena njegovih prednostnih nalog, pravi.

Kot odgovor na pobudo s prejšnje seje občinskega sveta je direktor občinske uprave Andrej Vrhunc predstavil prijave in pripravljene projekte na evropska sredstva in uvodoma povedal, da je občina v zadnjih devetih letih prijavila za 13 milijonov projektov iz investicijskega dela in za 6 milijonov tako imenovanih mehkih vsebin. Kot največje projekte preteklih let je izpostavil Čisto Ljubljanico, vodovod in kanalizacijo. Župan Berto Menard je dodal, da je v drugi finančni perspektivi na voljo več sredstev za mehke vsebine in komentiral: »Razmere pri nas so drugačne, kot jih vidijo v Bruslju.« Jože Hladnik, NLBM, pa je pozval stranke, ki imajo svoje predstavnike v državnem zboru, naj skušajo komunicirati pričakovanja naše občine.

Med pobudami in vprašani svetnikov so se tudi tokrat ponovila vprašanja o dokončanju poslovilne vežice v Rovtah, urejanju avtobusne postaje v Logatcu in prometne ureditve v okolici OŠ Tabor. Zorana Mojškerca, SDS, je zanimalo, kaj se dogaja z železniško postajo v Logatcu. PO njegovih informacijah naj bi jo namreč Slovenske železnice nameravale porušiti, zato je predlagal, naj občinska uprava objekt zaščiti kot kulturni spomenik lokalnega pomena. Klemen Trpin, NaNo, pa je na vodstvo občine naslovil vprašanje na temo občinskega razpisa na področju turizma, namreč, kako lahko nedavno ustanovljeno turistično društvo dobi znatna sredstva, medtem ko se morajo druga društva izkazovati v večletnem delovanju.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Marko Zupanc

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja