Obvestilo

Novi pridobitvi v Pivki: odprtje igrišča in izboljšana oskrba s pitno vodo

Občina Pivka je včeraj slavnostno odprla dve naložbi za svoje občane –  otroško igrišče in nov vodovod ter komunalno infrastrukturo v Radohovi in Slovenski vasi. Z današnjim uradnim zaključkom predaje infrastrukture namenu se je zaključil eden največjih projektov v zgodovini občine, za katerega je Občina Pivka prejela tudi Evropska sredstva.

Otroško igrišče v Radohovi vasi je bilo ure s ciljem zagotoviti kakovosten prostor za igro in druženje najmlajših prebivalcev. Celotna ureditev igrišča, vključno z ograjo in razsvetljavo, je bila financirana iz proračuna Občine Pivka v višini 29.000 evrov, izvajalec del je bilo podjetje Komus d.o.o., opremo je dobavljalo podjetje Euromix d.o.o.

Radohova in Slovenska vas z urejeno komunalno infrastrukturo

Slavnostno pa je bil včeraj zaključen projekt izgradnje komunalne infrastrukture v Radohovi in Slovenski vasi, ki je del širšega projekta »OSKRBA S PITNO VODO V POREČJU LJUBLJANICE – 1. SKLOP «, v okviru katerega so na območju občine Pivka zgradili nekaj več kot 29 kilometrov vodovoda, nov vodohran Pivka, zmogljivosti tisoč kubičnih metrov, nov vodohran Šilentabor in obnovili še tri vodohrane in tri črpališča, zgradili nekaj več kot osem kilometrov fekalne in meteorne kanalizacije ter skupaj s Postojno rekonstruirali vodovodno hrbtenico do zajetja v Malnih in obnovili ter nadgradili vodarno v Malnih. Projekt so financirali iz evropskih kohezijskih sredstev ter državnih in občinskih sredstev.

V zadnji fazi je bila končana infrastruktura na območju Slovenske in Radohove vasi, vrednost del je znašala 1.600.000 evrov. Izvajalec del je bilo podjetje Ginex international d.o.o., nadzor pa je opravljalo podjetje Projekt d.d.

Boljša prihodnost in zanesljiva oskrba s pitno vodo

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj je izrazil svoje zadovoljstvo ob zaključku obeh projektov ter se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri njuni realizaciji. Poudaril je pomen naložb za izboljšanje kakovosti življenja v občini in za boljšo prihodnost njenih prebivalcev.  »Prepričan sem, da bo obnovljeno igrišče prostor smeha, zabave in aktivnosti naših otrok, medtem ko bo obnovljena komunalna infrastruktura zagotavljala zanesljivo oskrbo s pitno vodo našim občanom,« je poudaril.

Poleg župana je zbrane nagovoril tudi predsednik trške skupnosti Pivka Teodor Benčič. Pridobitvi je blagoslovil župnik Marjan Škvarč, v kulturnem programu so sodelovali Mladi Šempjtrci.

Na Občini Pivka se zahvaljujejo vsem občanom in partnerjem, ki so prispevali k uspešni izvedbi teh projektov in  vabijo k uporabi novih pridobitev.

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja