Obvestilo

Novo gasilsko vozilo v PGD Zagorje

  1. marca je Občina Pivka predala PGD Zagorje v uporabo novo gasilsko vozilo, ki pomeni pomemben korak naprej v opremljenosti ter varnosti zagorskih gasilcev. Slovesnost ob predaji je privabila člane vseh štirih gasilskih društev v občini, ki so s postrojem gasilcev in slavolokom pred gasilskim domom obeležili ta pomemben dogodek.

Novo vozilo, predelani Volkswagen Transporter s 150 konjskimi močmi in oznako GVM-1, je zamenjalo dotrajano vozilo Peugeot Boxer, ki je svojo vlogo izpolnjevalo vse od leta 1998. Investicija v vrednosti 54.000 evrov je bila izvedena v okviru srednjeročnega plana nabave gasilskih vozil za vsa gasilska društva v občini. Občina Pivka je prispevala 30.000 evrov iz proračuna, preostali del pa je bil pokrit iz namenskih sredstev požarnega sklada.

Z novim vozilom do večje varnosti gasilcev in kvalitetnejše prve pomoči 

Novo vozilo bo služilo kot gasilsko vozilo za prevoz moštva, opremljeno je z najnujnejšo opremo za prvo pomoč, komunikacijskimi in signalnimi sredstvi, gasilniki ter izolirnimi dihalnimi aparati. S tem bo prispevalo k večji varnosti zagorskih gasilcev na cesti ter omogočilo kvalitetnejše nudenje prve pomoči, saj del zagorskih operativnih gasilcev deluje tudi v sistemu prvih posredovalcev.

Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik PGD Zagorje Simon Žele. Slovesnost ob predaji ključev poveljniku PGD Zagorje Mateju Česniku je podčrtal nagovor župana, ki je izrazil zadovoljstvo nad uspešno zaključeno naložbo ter poudaril pomen nove pridobitve za lokalno skupnost. Slovesni dogodek so zaključili blagoslov župnika Nika Štrancarja, ogled vozila in sproščeno druženje.

Občina Pivka/Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja