Obvestilo

O Postojni turizem še vedno nič dokončnega

O usode družbe Postojna turizem tudi po zadnji seji občinskega sveta ni nič bolj znanega kot doslej. Skupina svetnikov z Zvonetom Černačem na čelu je namreč predlagala umik točke z dnevnega reda, čeprav so prav oni do nedavnega zahtevali  likvidacijo družbe.

Zahtevo po umiku so predlagatelji utemeljevali s tem, da gradiva za to točko niso prejeli pravočasno. Direktor Postojne turizem ga je v resnici dostavil prepozno, v njem pa je med drugim zapisal, da je samo v štirih mesecih družba izvedla nekaj pomembnih nalog in ustvarila prek 40 tisoč evrov prihodkov, na drugi strani pa znižala stroške delovanja družbe.

So se pa postojnski svetniki na maratonski, skoraj peturni seji, seznanili s poročilom Nadzornega odbora o poslovanju družbe Postojna turizem. Seje niso dokončali, nadaljevali jo bodo danes, smo pa bili prisotni priča precej vroči razpravi, predvsem med Zvonkom Černačem, SDS, in mag. Mojco Vadnov, predsednico občinskega nadzornega odbora.

Černač je namreč poročilu očital neverodostojnost, saj le-to ugotavlja, da je podjetje Postojna turizem brezplačno dobilo blagovno znamko Postojnska jama, kar v poslovnem svetu sicer ni praksa. Černač ob tem opozarja, da blagovna znamka in ime firme nista isti zadevi, škoda, ki nastaja ob večmesečnih razpravah o omenjenem občinskem podjetju pa škodi tako občini kot blagovni znamki Postojnska jama.

Občina si po mnenju nadzornikov tudi ni zagotovila pravice prenosa v primeru zamenjave koncesionarja, medtem ko Černač meni, da blagovna znamka Postojnska jama obstaja že od nekdaj in bo obstajala tudi v prihodnje ter se zavzema za čimprejšnjo likvidacijo.

Svetniki so med drugim sprejeli tudi sklep o ceni podaljšanega varstva v Vrtcu Postojna, ki bo znašala 7 evrov za uro podaljšanega bivanja za otroka, razen če starši od delodajalca ne prinesejo potrdila o delovnem času, ter o ceni poldnevnega programa v vrtcu Prestranek v višini dobrih  321  evrov.

Glede višine odpusta dolga so bili svetniki enotnega mnenja, da je znesek 50 evrov odločno prenizek, kot primernejšega so določili 150 evrov, poudarili pa so, da je treba pri ugotavljanju upravičenosti posameznega dolžnika do odpisa sodelovati s centrom za socialno delo, ki ima o socialnem stanju občanov največ podatkov.

Postojnski svetniki bodo sejo nadaljevali v ponedeljek in se morda bolj konkretno odločili o usodi Postojne turizem.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja