Obvestilo

O urgenci na izredni seji občinskega sveta

Zaradi predloga novega sistema organizacije nujne medicinske pomoči, kjer Postojna ni vključena v nabor urgentnih centrov,  je osem svetnikov postojnskega občinskega sveta s prvopodpisanim Marjanom Nagodetom (SMC) zahtevalo sklic izredne seje občinskega sveta, na kateri bodo obravnavali nastalo problematiko. Župan Igor Marentič je sejo sklical v torek, prihodnji teden.

»Zagotavljanje pogojev za izvedbo hitre in kakovostne zdravstvene oskrbe za občane Postojne mora biti interes vsakega občana, še posebej pa občinskih svetnikov in vodstva občine,« je za spletni portal Novice z Notranjske poudaril prvopodpisani Marjan Nagode.  Županu ne oporeka, da se po svojih pristojnostih  trudi podajati pripombe,  vendarle pa je  občinski svet najvišji organ v občini in ravno pripombe svetnikov na predlog novega Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči bi morale imeti največjo težo pri predlagatelju.

»Še posebej, ker so pripombe večine lokalnih skupnosti podobne, po  mnenju strokovnih krogov pa bodo spremembe v naših krajih poslabšale dosedanje stanje,« dodaja Nagode, ki opozarja, da je dal predlagatelj predlog pravilnika v 30-dnevno obravnavo, redna seja občinskega sveta pa je sklicana za 21. maj,  torej le en dan pred iztekom roka za podajo pripomb. Predlagatelji izredne seje zato menijo,  da je treba to problematiko zaradi velikega pomena obravnavati na posebni,ločeni izredni seji, pri čemer ostane dovolj časa za pripravo kvalitetnih pripomb oziroma zahtev predlagatelju.

»Predlagatelj, to je ministrstvo za zdravstvo, še nima vseh odgovorov niti dokončno izoblikovanega pravilnika. In ravno zato je pomembno, da pravočasno zahtevamo spremembe predlaganega pravilnika, ki bodo občanom Postojne omogočili še hitrejšo in kvalitetnejšo NUJNO zdravstveno oskrbo, kot do zdaj in ne obratno,« poudarja Nagode. »Nič ni pomembnejšega od zdravja in življenja naših občanov. Ko nam spremembe želijo vzeti pravico do teh vrednot in predlagatelj ponudi možnost izražanja pripomb, potem moramo to izkoristiti.«

 Blanka Markovič Kocen

Foto: X. H.

IMG_0870

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja