Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Ob Cerkniškem jezeru slavila Beletova in Jurančič

Ob Cerkniškem jezeru je včeraj potekal tretji tek v sklopu ELGONova Notranjskega tekaškega pokala 2017.  Prislovično najbolj ravninski tek  notranjskega pokala in tek z najdaljšo tradicijo so tokrat organizirali že enaindvajsetič. Njegova posebnost je tudi ta, da od leta 1997, ko je bil prvič organiziran, ni niti enkrat odpadel.

Medtem ko so se najmlajši pomerili na 700, 1000 in 1500 metrov, smo odrasli tekli na netekmovalnih 3,8 in tekmovalnih 11,5 km po lepo urejeni progi okoli jezera s startom in ciljem pri gostilni Kebe na koncu Dolenjega Jezera. Kot je uvodoma povedal štarter, so bile na najdaljši progi kar štiri okrepčevalnice,  kar naj bi bil »edinstveni primer na svetu«.

Letošnjega teka ob cerkniškem jezeru, ki so ga tekači na cilju označili kot »najbolj vroč tek notranjskega pokala«, se je udeležilo sto odraslih tekačic in tekačev ter okoli 70 otrok, številni pa so bili tudi udeleženci netekmovalnega teka.

V moški konkurenci je slavil Matej Jurančič pred Matjažem Arkom in Andrejem Lindičem, med ženskami pa sta najhitrejši med najhitrejšimi Kristina Bele in Katarina Ožbolt tokrat pritekli v zapisanem vrstnem redu pred prav tako odlično  Barbaro Turk.

Med udeleženci smo opazili več predstavnikov ebm-papst Slovenija, sponzorja teka in regijskega spletnega portala Novice z Notranjske. Ebm-papst tekačice in tekači se lahko pohvalijo z nekaj izvrstnimi rezultati, tako v kategorijah kot tudi absolutno. Več na povezavi: http://drustvo-sovica.si/rezultati-21-teka-ob-cerkniskem-jezeru/

Naslednji tek v ELGONova NTP 2017 je  prihodnjo soboto Bistriški tek, ki je letos prvič v programu.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja