Obvestilo

Nauportus musica: ob prvi obletnici delovanja nastop v parlamentu

Na predvečer slovenskega državnega praznika bo v Državnem zboru RS med drugimi nastopil tudi Mladinski mešani pevski zbor Nauportus musica z Vrhnike.  Po komaj letu dni delovanja je to za pevke in pevce vrhniškega zbora velika čast.

Mladinski mešani pevski zbor Nauportus musica je bil ustanovljen novembra 2014 pod vodstvom zborovodje Jake Jerine. Zbor, ki deluje v okviru Društva za kulturo in kvaliteto življenja Nauportus viva, je v manj kot letu dni delovanja že dosegel uspehe, na katere so upravičeno ponosni pevke in pevci, članice in člani društva ter ostala javnost. S svojimi glasovi pevke in pevci namreč širijo glas o Vrhniki tudi v druge kraje pa tudi izven meja naše domovine. Pevci so nastopali že na več koncertih. Prvi javni nastop je bil pred domačim občinstvom na povabilo Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Vrhnika decembra lani, naslednje leto pa so nastopali še na več samostojnih koncertih, med drugimi tudi v Italiji, v občini Gonars, ki je pobratena z vrhniško občino.

Da se trud in dobra volja obrestujeta, med drugim dokazuje  tudi povabilo Državnega zbora Republike Slovenije, da Nauportus musica s svojim kakovostnim petjem počasti dan državnosti na predvečer slovenskega državnega praznika. Pevkam in pevcem bo v veselje in ponos peti na predvečer tako pomembnega praznika, ko obeležujemo obletnico razglasitve neodvisnosti Slovenije.

Polona Kovačič

Foto: arhiv zbora

Nauportus Viva1

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja