Obvestilo

Občina Logatec na pomoč šibkejšim s pogodbenimi izvajalci

Po podatkih logaškega Štaba CZ je v tej občini s koronavirusom za zdaj okužena ena sama oseba, res pa je tudi, da občani večinoma dosledno upoštevajo navodila  zoper širjenje tega nevarnega virusa. Potem ko so v Logatcu na začetku meseca odpovedali tradicionalni Gregorjev sejem in vse dogodke povezane z njim, je bila sprejeta tudi odredba župana, ki prepoveduje izvedbo javnih zbiranj in prireditev v določenih objektih Občine Logatec. Že prejšnjo nedeljo sta prenehala obratovati lokalni promet in prostofer, zaprli so se vsi gostinski objekti.

Javni uslužbenci od ponedeljka prejšnji teden delajo od doma, v upravni enoti pa sprejemajo le najnujnejše zadeve, in še to le ob predhodni najavi. Poverjeniki so preverjali, ali so v občini osebe, ki potrebujejo pomoč, zbirali pa so tudi prijave za varstvo otrok. Tako so do prejšnjega torka prejeli le eno prošnjo za oskrbo na domu in eno za nujno varstvo otrok.

Občina Logatec ima več pogodbenih izvajalcev za izvajanje nalog zaščite in reševanja v naravnih in drugih nesrečah ter izjemnih razmerah. Od ponedeljka prejšnji teden so dnevno povezani z določenimi trgovci, ki jih  oskrbujejo, da lahko ranljivim skupinam omogočijo osnovne življenjske potrebščine. Za najbolj ogrožene družine je dostava brezplačna, strošek doplačil zdravil iz lekarne prevzema občina, na podlagi podatkov pa bodo račun določenim osebam izstavili naknadno, tudi glede na sprejeta navodila države.

Poleg sistema Civilne zaščite so v delo aktivno vključeni tudi poverjeniki krajevnih skupnosti, ki še najbolje poznajo posebnosti v kraju.

Občanom je sicer na voljo telefonska številka splošnega info centra CZ, 01 7590 626.

Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja