Obvestilo

Občina Pivka je prejemnica zlatega certifikata ISSO tudi za leto 2023

Občina Pivka je na letošnji konferenci Zlati kamen prejela zlati certifikat ISSO, ki je pomembno odlikovanje za občino, saj izkazuje izjemno kakovost življenja ter uravnoteženo stopnjo razvoja. Certifikat prinaša dodaten ugled ter spodbudo za nadaljnjo strateško in razvojno usmerjeno pot, sporočajo iz Občine Pivka.
Izhodišče za podelitev certifikata je Indeks ISSO, ki je sestavljen iz večjega števila kazalnikov: spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske ozaveščenosti v občini. Zlati certifikat ISSO lahko pridobijo občine, ki sodijo po skupni vrednosti sestavljenega indeksa v zgornjo tretjino med vsemi občinami v Sloveniji.
Občina Pivka je že od leta 2019 s prejemom certifikata ISSO Zlati kamen opozorila na svoj razvojni skok na ključnih strateških področjih,  z odlikovanjem zlati certifikat ISSO v letih 2020, 2021 in 2023 pa samo potrjuje svojo razvojno usmeritev, so pojasnili na Občini Pivka.

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja