Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Občina Pivka v letih 2015-2018 počrpala več kot 23 milijonov evrov iz državne blagajne in evropskih skladov

Na oktobrski seji Občinskega sveta Občine Pivka  se je župan vsem svetnikom in svetnicam zahvalil za dobro in konstruktivno delo v iztekajočem se mandatu.

Pri pripravi proračunov v preteklih letih so župan in svetniki ter svetnice Občinskega sveta Občine Pivka pomembno vlogo namenjali načrtovanju in realizaciji projektov, ki so sofinancirani iz državnega ali evropskega proračuna, kar ima pomemben prispevek k temu, da je Občina Pivka  v letih od 2015 in 2018 z uspešno realizacijo projektov uspela črpati več kot 23 milijonov evrov iz državne blagajne in  evropskih skladov. Iz evropskih skladov so bili tako sofinancirani projekti Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice 1. Sklop, kanalizacija in čistilna naprava Pivka, Cesta Neverke Kal, kompleks Park vojaške zgodovine, obnova stare šole v Palčju, energetske sanacije Osnovne šole Pivka, Vrtca Mavrica, Zdravstvene postaje, obnova Krpanovega doma in številni drugi projekti.

Več kot 2 milijona evrov pa so vredne investicije Direkcije za infrastrukturo, ki so se izvajale oziroma so v teku območju naše občine, za katere je občina vnaprej pripravila projektno dokumentacijo in odkupila zemljišča (cesta skozi Kal, Snežniška cesta, odstavni pas Selce, kolesarska proti Parjam … )

Na podlagi danih pobud in vprašanj članic in članov Občinskega sveta Občine Pivka  so bili izvedeni številni manjši projekti in investicijsko vzdrževanje za izboljšanje pogojev bivanja v občini.

Občinska uprava

 

Ne spreglejte

Okuženi starostniki iz doma Talita Kum v Postojni v prostorih Podjetniškega inkubatorja

Včeraj popoldne so devet okuženih oskrbovancev iz doma starejših Talita Kum v Postojni  preselili v prostore …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja