Obvestilo

Občina Pivka v širitev proizvodnih dejavnosti v industrijski coni Neverke

V ta namen je občina s podjetjem Bioferm d.o.o. že junija sklenila Predpogodbo za nakup zemljišč v skupni površini  29.965 kvadratnih metrov. Soglasje k sklenitvi kupoprodajne pogodbe, je dne sredi oktobra podal tudi Občinski svet Občine Pivka.

V času od sklenitve predpogodbe je bila za to območje izdelana idejna zasnova komunalne in prometne ureditve, ki med drugim predvideva tudi ureditev nove povezovalne ceste. Idejna zasnova je bila obenem tudi podlaga za parcelacijo zemljišč. Na podlagi javnega poziva investitorjem v avgustu 2018 sta zainteresiranost za odkup zemljišč že izrazili dve podjetji iz skupine ORO.

Občina Pivka je tako danes s podjetjem Bioferm d.o.o., podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup treh zemljišč za potrebe izgradnje komunalne infrastrukture in podjetniškega inkubatorja za proizvodne dejavnosti v skupni površini 20.724 m2. Podjetje Bioferm d.o.o. je s podjetjem ORO MET d.o.o. sklenilo prodajno pogodbo za zemljišče v površini 5.062, s podjetjem ORO PLASTIKA d.o.o., pa namero za nakup preostalega zemljišča v površini 4.179 kvadratnih metrov.

Občina Pivka je sočasno sklenila tudi pogodbo za nakup zemljišča v lasti podjetja Pivka Perutninarstvo d.d., in sicer za potrebe ureditve povezovalne ceste, do novo urejenega območja za proizvodne dejavnosti.

Vir: Občina Pivka

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja