Obvestilo

Občina Pivka že četrto leto zapored prejemnica zlatega ISSO certifikata

Občina Pivka je bila na podlagi  večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen uvrščena na 42. mesto med vsemi slovenskimi občinami. Tako je  že četrto leto zapored prejemnica zlatega ISSO Certifikata za razvojno odločnost sodi  med občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja.

“Zlati ISSO certifikat 2022 predstavlja odlikovanje za našo občino. Izkazuje izjemno kakovost življenja v občini ter uravnoteženo stopnjo razvoja. Izhodišče za podelitev certifikata je Indeks ISSO, ki je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine,” sporočajo z Občine Pivka.

Na podlagi kazalnikov ta občina  sodi med občine z najboljšo vrednostjo sestavljenega indeksa za okolje, ki združuje podatke o stanju okolja, o aktivnostih, povezanih z varovanjem okolja, in prilagajanjem na klimatske spremembe ter o odpadkih. Poleg tega je Občina Pivka tudi med občinami z najboljšim življenjskim standardom pri nas, ki ga sestavljajo kazalniki zdravja, blaginje, razvitosti stanovanjskega področja ter vlaganj v kulturo in šport. Če pogledamo posamezne kazalnike, Pivka izstopa zlasti pri proizvodnji energije iz obnovljivih in trajnostnih virov: le še v enem kraju v Sloveniji proizvedejo na ta način še več energije na prebivalca. Drugo področje, kjer pivška občine že  tradicionalno močno izstopa, so investicije. Pivka s 758 evri na prebivalca sodi med investicijsko najbolj aktivne občine v Sloveniji, saj je državno povprečje zgolj 333 evrov. To občino uvršča na odlično šesto mesto v državi.  V preteklih treh letih se je najbolj izboljšalo stanje na področju brezposelnosti. Pivka je pri indeksu brezposelnosti izboljšala svojo uvrstitev kar za 125 mest. Indeks brezposelnosti združuje stopnjo brezposelnosti in dinamiko sprememb. Ob tem se je v občini dvignila tudi povprečna plača, saj smo pri tem kazalniku pridobili 102 mesti.

“Vsi, ki občino predstavljamo, v njen živimo in delamo moramo biti z dosežkom naše lokalne skupnosti zadovoljni. Hkrati pa si moramo tudi v prihodnje prizadevati za še boljšo kakovost življenja v vseh, ki to skupnost sestavljamo,” sporočajo iz Pivke.

Občina Pivka/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja