Obvestilo

Občina Postojna brez večjega dela koncesnine

V preteklem letu je razglasitev epidemije pošteno prizadela  turistično panogo, kar je v občini Postojna močno vplivalo na uresničevanje dogovora glede koncesije za rabo naravnih vrednot Postojnski in Predjamski jamski sistem.

Skladno z uredbo o koncesiji, koncesionar podjetje Postojnska jama d.d. plačuje letno koncesijsko dajatev, ki se v določenem razmerju razdeli med državo ter občinama Postojna in Pivka. Zaradi razglašene epidemije in s tem upada turističnega obiska je bila ta že lani znižana na podlagi sprejetega vladnega sklepa zaradi zaprtja jame. V podobnem položaju sta obe občini tudi letos. Od predvidenih 726 tisoč evrov jih je tako Občina Postojna letos prejela zgolj 35 tisoč.

Izpad bo seveda težko nadomestiti, za kar bo potreben rebalans proračuna. Kljub temu župan Igor Marentič zagotavlja, da bodo večje investicije potekale po načrtih. »Nismo v najbolj ugodnem finančnem položaju. Kljub temu pa se bomo potrudili, da ne bodo popolnoma vsi načrti padli v vodo. Z naslova razpisov se nam konec leta obeta tudi nekaj dodatnih sredstev, zato zadolževanje na srečo ne bo potrebno. Varčevanje oziroma zategnitev pasu pa nam kljub temu ne uide,« še dodaja Marentič.

Sidonija Zega

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja