Obvestilo

Občina Postojna ostro nasprotuje nočnim vojaškim aktivnostim na Počku

Od 6. do 11. junija na vojaškem vadbišču Poček poteka vojaška vaja Adriatic strike – Jadranski udar. Občina Postojna je 2. junija ob 14.28 uri od Generalštaba Slovenske vojske prejela e-pošto, v kateri so jih obvestili o spremenjenih terminih izvajanja aktivnosti s težkim orožjem na omenjenem vadbišču. »Glede na vso dosedanjo komunikacijo med MORS, Slovensko vojsko in vodstvom vojašnice barona Andreja Čehovina smo bili prepričani, da bo vaja Adriatic strike v letošnjem letu potekala v dogovorjenem času, vendar so nas zdaj obvestili o podaljšanju aktivnosti vse do 23. ure, čeprav smo bili že v lanskem letu primorani urgirati na poveljstvu zaradi prekomernega hrupa izven dogovorjenega časa,« sporočajo z Občine Postojna.
Zaradi zaščite javnega interesa so vodilne pozvali, da čas izvajanja aktivnosti korigirajo nazaj na 21. uro, o tej odločitvi obvestijo vse udeležence in se te omejitve tudi držijo, saj lahko v nasprotnem primeru pričakujejo upravičen revolt občanov. »Še posebej smo poudarili, da gre v tem času za obdobje pred maturo in zaključkom šolanja, ko takšen hrup neposredno vpliva na dejavnosti otrok in drugih ljudi,« so zapisali v sporočilu javnosti.

Na Občini Postojna poudarjajo, da je ministrica za obrambo Andreja Katič na enem izmed zadnjih srečanj z županom v Postojni zagotovila, da zaradi aktivnosti na Počku po 21. uri ne bo hrupa. Gre namreč za hudo obremenitev, sploh glede napovedane uporabe težkega orožja, zato si bodo prizadevali, da bodo doseženi dogovori spoštovani.

Blanka Markovič Kocen, vir: Postojna.si

Foto: arhiv Slovenske vojske

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

3 komentarji

  1. Kako malo smo pripravljeni potrpeti za obrambo svobode in demokracije! Kako se bodo pa fantje zares borili ponoči, če ne bodo vadili?
    Kje so časi, ko smo lastno vojsko pričakali z zastavami?
    Zakaj se ne umesti vadišča v sredino, ki je bolj slovensko zavedna kot so postojnci?

    • lucy, umestite vadišče v sredino in bodite zavedni Slovenci. Ko boste imeli po nekaj dnevih in večerih dovolj bučanja nad glavo, potem tudi vi ne boste več zavedni in ne boste več mahali z zastavo. Lp iz Postojne!

    • Pred krizo so bli tud Postojnci strpni, zdej ko pa ima vojska omejena finančna sredstva, pa je nestrpnost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja