Obvestilo

Občina Postojna zahtevala demanti

Kot smo bili obveščeni, Računsko sodišče RS v skladu z relevantno zakonodajo nima pristojnosti, da bi svetovalo, zato na zahtevo Občine Postojna objavljamo demanti prispevka Računsko sodišče potrdilo nezakonitost ravnanja Občine Postojna, objavljenega 13. Oktobra 2014, na spletnem portalu Novice z Notranjske.  Obenem ugotavljamo, da smo bili očitno zavedeni s strani volilnega štaba  kandidata za župana Igorja Marentiča.

Z Občine Postojna so nam ob tem sporočili še:  »Prejeli smo citirano mnenje Računskega sodišča, pod katerim je naveden g. Zoran Mladenovič, vrhovni državni revizor, pripravila pa ga je njegova svetovalka Petra Zemljič. Iz mnenja je najprej razvidno, da je bilo pripravljeno na podlagi dopisa vlagatelja, ki ga je računsko sodišče prejelo že dne 6. 10. 2014, torej precej preden je vprašanje nepravilnega nameščanja plakatov za organizatorja volilne kampanje postalo sporno. Ob tem dodajamo, da je Računsko sodišče RS v skladu z določbo 40. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji pristojno zgolj za nadzor nad izvajanjem tistih določb zakona, ki se nanašajo na financiranje. Glede na to računsko sodišče ne more obravnavati ali podajati strokovnih mnenj glede preostalih določb zakona. To pristojnost ima poleg lokalne skupnosti po našem mnenju zgolj ministrstvo za notranje zadeve. Kljub temu smo mnenje v celoti preučili in ugotavljamo, da se nanaša zgolj na prispevke, ki jih lahko fizične osebe (tudi kandidati, ki so že zaključili kampanjo) prispevajo v korist kandidata, ki v drugem krogu volitev še sodeluje.«

Občino Postojna smo zaprosili za omenjeno mnenje Računskega sodišča, ki ga bomo, ko ga dobimo, v celoti objavili. (B.M. K.)

Ne spreglejte

Občina Postojna kot vodilni partner mednarodnega projekta ArtMED rešuje izzive trajnostne mobilnosti

Občina Postojna je bila izbrana za vodilnega partnerja na projektu ArtMED, ki se je začel …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja