Obvestilo

Občini Logatec priznanje »Prostovoljstvu prijazno mesto 2020«

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva je župan Občine Logatec Berto Menard prejel priznanje »Prostovoljstvu prijazno mesto 2020«.

Nacionalni teden prostovoljstva je v organizaciji Slovenske filantropije praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo udejstvovanje in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti. Na Slovesni dan prostovoljstva v ponedeljek, 25. maja 2020, pa so razglasili tudi prejemnike nazivov:

 

  • – Junaki našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom),
  • – Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/a v javni upravi,
  • – Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev ter
  • – Prostovoljstvu prijazno mesto 2020 (občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo).

V občini Logatec na različnih družbenih področjih delujejo mnogotera društva in organizacije, ki jih oblikujejo ter povezujejo prostovoljci. Preko sedemdeset takšnih društev je Občina Logatec v letu 2019 tudi finančno podprla. Vodstvo Občine se neprestano trudi prostovoljskim organizacijam pomagati z zagotavljanjem infrastrukturnih pogojev za izvajanje njihovih aktivnosti, pri logistiki in organizaciji večjih dogodkov, pri promociji in objavah na občinski spletni strani, odziva pa se tudi na njihove predloge in pobude. Naštete spodbude predstavljajo le delček tistih aktivnosti, na podlagi katerih se je strokovna komisija odločila, da Občini Logatec prvič podeli naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto 2020«.

Prejem laskavega naziva pomeni zagon za še večje sodelovanje Občine s prostovoljskimi organizacijami. Vizija razvoja prostovoljstva v občini je rast medsebojnega sodelovanja in skupnega izvajanja različnih dejavnosti. Gre za sodelovanje med nevladnimi organizacijami in ustanovami ter Občino Logatec. Družba in kvaliteta življenja se ohranjata s prostovoljstvom, medsosedsko pomočjo in solidarnostjo.

 

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja