Obvestilo

Občinska uprava z nezakonitimi prijemi zoper Marentiča

Lista MI Znamo in Igor Marentič, kandidat za župana občine Postojna, protestirajo proti aktualnim postopkom občinske uprave, ki v predvolilnem boju pred drugim krogom očitno favorizira aktualnega župana. Od v. d. direktorja občinske uprave so namreč kot lista prejeli dopis, v katerem jih brez kakršnihkoli pravnih podlag in sklicevanja na konkretna zakonska določila pozivajo k takojšnjemu umiku plakatov podpore svojemu kandidatu za župana. Gre za grobo kršitev tako zakonodaje kot tudi ustavnih pravic o izražanju svojega mnenja in vsebine.

»Glede na to, da so tudi vsi drugi županski protikandidati v prvem krogu, ki so Igorja Marentiča podprli v kandidaturi za drugi krog, in tudi vse stranke ter liste, ki so se odločile za ta korak, prejele enak dopis, smo se odločili, da bomo po mnenju v. d. direktorja sporne plakate podpore umaknili,« pravijo v Marentičevem volilnem štabu in dodajajo, da bodo obenem sprožili vse postopke pravnega varstva svojih pravic.

»Umik plakatov zato ni znak uklanjanja volji nasprotnega tabora, ampak izključno osredotočanje na vsebine, ki jih bomo ustvarjali v obdobju preboja občine z novim vodstvom,« še sporočajo iz volilnega štaba.

Igor Marentič, kandidat za postojnskega župana, je za Novice z Notranjske med drugim povedal: »Moti me neenakost pred zakonom, kar se je po odzivih v. d. direktorja občinske uprave in redarske službe v spremstvu župana pokazalo kot očitno preferiranje oziroma uklanjanje nekemu posamezniku ali skupini z namenom pridobitve koristi. Tako tudi občani lahko vidijo način delovanja aktualnega občinskega vrha, katerega predvolilni postopki vedno bolj kažejo na znake koruptivnih dejanj.«

Marentič, kot pravi, ne želim zaostrovati dialoga in prepušča odločitve za to pristojnim institucijam. »Sam se usmerjam v prihodnost in projekte, ki bodo občanom prinesli nova delovna mesta, kulturo dialoga in bivanja ter blagostanje.«

Pridobiti skušamo tudi odziv županskega kandidata in dosedanjega župana Postojne Jerneja Verbiča in ga bomo objavili takoj, ko nam to uspe.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Baletniki napolnili tako cerkniški kot postojnski kulturni dom

V 18. letu delovanja je Baletno društvo Postojna predstavilo letno produkcijo Morsko kraljestvo. Na zadnjo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja