Obvestilo

Občinski svet Občine Pivka sprejel celostno prometno strategijo

V občini Pivka smo v letošnjem letu v odličnem sodelovanju z občankami in občani izvedli proces oblikovanja in na koncu na občinskem svetu tudi sprejetja celostne prometne strategije. Ta strategija je ključni, strateški dokument za razvojni preboj občine na področju načrtovanja prometa, tako v okvirih občine kot tudi pri povezovanju s sosednjimi.

Med najpomembnejšimi ukrepi za izboljšanje varnosti   prometu so izgradnja obvoznice Pivke,  izgradnja odstavnih pasov za Selce, ureditev avtobusnih postajališč in pločnikov v Zagorju, ureditev pločnika v Šmihelu, izgradnja peš povezave med Dolnjo in Gornjo Košano. Na področju kolesarskega prometa v Občini Pivka načrtujemo izgradnjo kolesarskega omrežja v občinskem središču in kolesarsko povezavo Pivka – Parje – Šmihelska dolina ter Pivka – Nova Sušica – Košana. V izgradnji pa je že prva faza kolesarske od Pivke do Parij, ki se bo nadaljevala do Zagorja in tik pred izvedbo je kolesarska od Petelinj do Selc. V Pivki načrtujemo tudi Izgradnjo kolesarskega poligona »Pumptrack«.  Načrtovani so tudi številni ukrepi na področju mirujočega prometa, ureditev parkirišč, peš povezava med Vilharjevo ulico in šolskim okolišem in drugi številni ukrepi.

Zelo pomembno je, da je strategija nastala na podlagi razprave, v kateri so sodelovali zelo različni deležniki lokalne in širše javnosti. Zato se vsem, zlasti pa občankam in občanom občine Pivka zahvaljujem za vzpostavljeno odlično, konstruktivno sodelovanje in obenem vse pozivam, da še naprej sodelujete in nam sporočate svoja mnenja s področja razvoja in ureditve prometne infrastrukture. Tiste, ki pa pri snovanju prometne strategije niste sodelovali neposredno, vas vabimo,  da strategijo preberete. Namreč – ni dolga in sploh ni dolgočasno branje.

Mihaela Smrdel

Foto: arhiv občine

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja