Obvestilo

Obnovljen gasilski dom v Bezuljaku

Župan občine Cerknica Marko Rupar je bezovskim gasilcem  minuli konec tedna tudi uradno v uporabo predal obnovljen gasilski dom, ki ga je blagoslovil župnik Maks Ipavec. Dogodek je glasbeno obarval harmonikar Anže Nared.

Obnova objekta je potekala skoraj leto dni, Razlog zanjo pa je bila prostorska stiska. Obstoječi prostori niso več ustrezali potrebam društva.

V sanaciji so odstranili stolp, na njegovem mestu pa prizidali garažo s shrambo. Na jugovzhodni strani je gasilski dom dobil večnamenski prostor velikosti 35 kvadratnih metrov. Zamenjali so dotrajana okna, poskrbeli za obnovo stranišč, prizidek je dobil nove tlake in keramiko. Stari in novi del krasi nova fasada, urejena sta meteorna kanalizacija in strelovod, v okolici objekta pa so postavljeni novi robniki.

Seznam pridobitev gasilskega doma je dolg, kar je zagotovo rezultat medsebojne pomoči in vzajemnega sodelovanja med Občino Cerknica, bezovskimi gasilci in domačini. Vrednost celotne investicije je 110.000 evrov, 20.000 evrov pa je prispevalo Prostovoljno gasilsko društvo Bezuljak iz lastnih sredstev.

Predsednik PGD Bezuljak Vinko Hren se je članom, domačinom, donatorjem in Občini Cerknica zahvalil za podporo.

Vir: Občina Cerknica

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja