Obvestilo

Obrh: v novi letnik z novim uredniškim odborom in zanimivimi vsebinami

Izšla je prva številka Obrha, že šestnajstega letnika glasila občine Loška dolina. Z novim letnikom je nova tudi zasedba uredniškega odbora, ki bo skrbel, da bodo posamezne izdaje, pet številk na leto, redno izhajale in bo v njih dovolj raznolikega branja in uporabnih informacij.

Pomembno je vedeti , da je Obrh glasilo, ki nastaja med občani, saj je v njem več kot polovica prispevkov, ki jih napišejo bralci sami. Vsebina je razdeljena na rubrike, ki zajemajo vsa področja življenja in dela v občini.

S prve letošnje naslovnice vas pozdravlja starodavni vrhniški most čez Obrh, po katerem ima glasilo ime.

V pričujoči številki lahko preberete nekaj več o otvoritvi in delovanju medgeneracijskega centra, ki  je svoja vrata odprl 23. februarja. V rubriki Naši kraji in ljudje med drugim predstavljamo druženje ob ognjemetu na 120 let staremu vrhniškemu mostu. Na straneh kulture je zapis o odmevni gledališki igri domačega amaterskega društva, predstavljenih je tudi nekaj razstav in koncertov, ki so se zgodili v preteklih treh mesecih. V športni rubriki pišemo o uspehih naših biatloncev na svetovnem mladinskem prvenstvu in malonogometašev na evropskem tekmovanju. Nekaj vsebine  boste našli na straneh iz gospodarstva, svojo stalno prilogo pa imata tudi šola in vrtec. Posebna rubrika je namenjena društvom, ki predstavljajo svoje delovanje.

Na straneh, poimenovanih Dobro je vedeti, občanom posredujemo splošne informacije.

Rubrika Iz zgodovine seže v različne tematike in zgodovinska obdobja, na teh straneh pa so predstavljene tudi Stare slike.

Letni koledar prireditev razkriva, kaj se bo v Občini Loška dolina dogajalo v letu 2015.

Vabljeni k branju!

Borut Kraševec, urednik

Ne spreglejte

Sedem uspešnih let LAS Notranjska

Lokalna akcijska skupina (LAS) Notranjska združuje okoli 65 članov (javnih institucij, društev, javnih in zasebnih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja