Obvestilo

Od zemlje k nebu – Kolaži Jasmine Čelan v galeriji Zavarovalnice Triglav v Postojni

V Zavarovalnici Triglav, Območni enoti Postojna, kljub epidemiji nadaljujejo s postavitvami zanimivih likovnih del različnih avtorjev. Tokrat se predstavlja Jasmina Čelan z likovnimi deli v tehniki kolaža. Dela so nastajala v razdobju zadnjih desetih let, nekako od leta 2009 pa vse do danes.

Glavnino razstave tvori serija novejših kolažev z motiviko zemlje. Le-ta je delno prikazana kot pokrajina ali kot eden štirih osnovnih elementov stvarstva. Pogled se občasno z zemlje razširi tudi na nebo, kjer sta sonce in luna, naša večna spremljevalca, a ju v vsakdanjosti vse bolj poredko opazimo.

Kolaži iz te serije so sestavljeni iz ostankov grafičnih listov, ki jih je avtorica po potrebi še dodatno obdelala z različnimi likovnimi tehnikami. Torej lahko rečemo, da gre za neke vrste likovno reciklažo.

Osnovni seriji so dodana tudi nekatera dela, sestavljena iz različnih nalepk starejšega datuma, in dela s figuralno  tematiko, med njimi dva avtoportreta z masko. Prvi je nastal že pred leti, drugi pa predstavlja logično nadaljevanje, le da je nastal kot odziv na aktualne dogodke pandemijske krize. Način likovne pripovedi razstavljenih del se giblje v okviru likovne stilizacije, pa vse do geometrijske abstrakcije.

Likovna pedagoginja Jasmina Čelan se z različnimi likovnimi praksami ukvarja že dobrih dvajset let, s svojimi deli je sodelovala na mnogih skupinskih razstavah, Kolaži je njena deveta samostojna predstavitev.

Razstava bo odprta do konca junija.

 

Zavarovalnica Troglav, OE Postojna/Uredništvo NzN

 

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja